MIMO MJERA

Šef lokalnog stožera tvrdio da nije bio na večeri u restoranu pa promijenio priču kad su procurile slike

Nakon slučaja gradonačelnika Opatije, još je jedan visokopozicionirani dužnosnik snimljen u restoranu uz konzumaciju jela i pića
Nikola Blažević s društvom
 Šibenski.hr

Nakon slučaja gradonačelnika Opatije, još je jedan visokopozicionirani dužnosnik snimljen u restoranu uz konzumaciju jela i alkoholnih pića, piše Šibenski.hr.

Naime, dožupan Šibensko-kninske županije, Nikola Blažević (HDZ), koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, u utorak, 12. siječnja ove godine, u kasnim popodnevnim i večernjim satima je u restoranu trenutno zatvorenog hotela "Ivan" u Kninu bio na večeri s društvom.

"Dakle, upravo je spomenuti dožupan, kao načelnik županijskog stožera, zadužen za osiguravanje da se svi ugostiteljski objekti strogo pridržavaju odredbi iz odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite, a on, umjesto toga organizira stranačke večere u restoranu u vlasništvu svog bliskog prijatelja, također visokopozicioniranog stranačkog dužnosnika", javio je anonimni čitatelj Šibenskog, priloživši kao dokaz i fotografiju društva u restoranu.

Kako doznaju, ostali kninski ugostitelji, koji se bespogovorno pridržavaju svih odredbi i naputaka nacionalnog Stožera civilne zaštite, su zaprepašteni ponašanjem načelnika županijskog Stožera civilne zaštite i posebnim, pristranim odnosom prema "stranački podobnim ugostiteljskim objektima".

Informaciju da se u jeku epidemioloških mjera koje nalažu zatvaranje ugostiteljskih objekata gostio u restoranu na Facebooku je komentirao i prozvani Blažević.

"Dana 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak) više medijskih kuća objavilo je tekst kojim se javno insinuira da sam, zajedno sa svojim prijateljima, kršio epidemiološke mjere i organizirao večeru za kolege iz Hrvatske demokratske zajednice. Objavljena informacija nije ni istinita ni vjerodostojna, jednako kao što nisu vjerodostojne konotacije kojima se privatno druženje nekolicine povezanih osoba dovodi u vezu s kršenjem epidemioloških mjera.

Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite. Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji.

Na predmetnom okupljanju nisam bio nazočan službeno nego privatno, nisam ga organizirao ja, nego moj bliski rođak proslavljajući važan obiteljski događaj koji nema nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom čiji sam član. Na istom se nalaze osobe koje poznajem 20 i više godina te nije prekršena nijedna epidemiološka mjera na štetu drugih fizičkih ili pravnih osoba.

Zaključno, fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije, te osudu bez suđenja i prava na obranu. Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život.

U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim..., i dalje nastavljam biti odgovoran", napisao je Blažević na svom Facebook profilu.

Zanimljivo, Blažević je nešto ranije dao izjavu Indexu u kojoj je tvrdio da nisu bili u kninskom hotelu "Ivan", niti ugostiteljskom objektu u sklopu hotela, no sa fotografija koje kruže internetom jasno se može vidjeti da se radi upravo o interijeru restorana hotela "Ivan".

image
Interijer hotela "Ivan"
Čitatelj

- To je bilo u Kninu. Negdje u Kninu. Nije bio ugostiteljski objekt, već mjesto na kojem smo bili. To je nečija kuća. Nije hotel. Hotel je zatvoren. Ne mogu vam sad reći adresu, rekao je za Index.

I iz hotela su opovrgnuli da je Blažević s društvom večerao u hotelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:52