INCIDENT U KNINU

Šef mladeži HDZ-a stiskao šaku i prijetio ravnatelju muzeja? ‘Rekli su da će me baciti s tvrđave‘

Na snimci se može vidjeti kako HDZ-ov vijećnik Ante Dujić zatvara jednu ruku u šaku i njome udara u otvoreni dlan
Sporna gesta Ante Dujića
 Feral News/Screenshot

Snimka jučerašnje sjednice vijeća Grada Knina, koju prenosimo uz dopuštenje portala Feral News, ukazuje na jedan zanimljiv trenutak. Može se vidjeti kako HDZ-ov vijećnik Ante Dujić zatvara jednu ruku u šaku i njome udara u otvoreni dlan, pokazujući karakterističnu gestu koja se može protumačiti kao prijetnja batinama.

Gestu je uputio svom imenjaku, Anti Šimiću, vršitelju dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja, tijekom njegovog izlaganja o financijskom izvješću.

VIDEO OBJAVLJUJEMO UZ DOPUŠTENJE PORTALA FERAL NEWS

Šimić primjećuje gestu i pita ga što je to pokazao.

– Prijetite li mi to ovdje? Jeste li vidjeli što mi je pokazao? – govori Šimić i pita predsjednika i ostale vijećnike jesu li primijetili gestu. Predsjednik vijeća moli prisutne da se smire tenzije.

Šimić ima dugu povijest sukoba s lokalnim HDZ-om. Prije nekoliko mjeseci, tijekom predizborne debate, pod utjecajem alkohola navodno se verbalno sukobio s predstavnicima HDZ-a u prostoru galerije muzeja.

HDZ-ovci su tada tvrdili da je Šimić fizički nasrnuo na njih, ali policija je opovrgnula njihove navode. Izvijestili su da je Šimić uistinu alkoholiziran remetio javni red i mir na Kninskoj tvrđavi, ali nije bilo nikakvog fizičkog napada.

Prema Šimiću, HDZ-ovci su mu navodno ranije prijetili da će ga baciti s tvrđave, što je navodno isprovociralo njegov tadašnji verbalni ispad. Kako doznaje Feral News, na spornom sučeljavanju u svibnju prisustvovao je i Dujić, sadašnji HDZ-ov vijećnik.

Šimić je cijelu situaciju komentirao za 24sata.

– Podnosio sam financijsko izvješće gradskom vijeću u ime kolege ravnatelja koji je vodio Muzej prošle godine, a ja sam vršitelj dužnosti od 1. veljače ove godine – rekao je.

Dodaje da je primijetio Dujićevu gestu.

– Ne bih ulazio u to zašto mi je to pokazao, postoje očito neki animoziteti. Imao sam s njim verbalnih sukoba i prije, ali nikad da bih fizički pokušao nasrnuti i sugerirati fizičku prijetnju. Što se tiče onog verbalnog sukoba prije izbora, pokušali su tada moj verbalni sukob provući kao fizički. Nikakvog fizičkog sukoba nije bilo, a to se dogodilo jer su mi pojedinci u svibnju prijetili da će me baciti s tvrđave. Javno sam im ušao na sučeljavanje da kažu koga će to baciti. Ja sam im rak-rana jer ne prihvaćam kako kninski HDZ napreduje. Uostalom, znate kako je prije bilo u Kninu – opisuje Šimić.

Kako kaže, neće prijaviti Dujića.

– Gledajte, verbalno se mogu sukobiti s bilo kim, možemo se ne voljeti, ali bilo kakav pokušaj fizičkog napada ili prijetnje fizičkim napadom, za mene je neprihvatljiv. Neću ga prijaviti, dečko je malo nabrijan i očito pod utjecajem iskusnijih lisaca – rekao je Ante Šimić.

Novinari 24 sata zamolii su za komentar i Antu Dujića.

– Ovako, ja nemam nikakav komentar na to. Jesam, predsjednik sam mladeži i kandidirao sam se za potpredsjednika gradske organizacije. Rekao sam vam da nemam komentara na to vaše izlaganje – rekao je Dujić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:10