SPORNO PUTOVANJE

Šef MUP-a Srednjobosanskog kantona: ‘Očito je postojao razlog za otkazivanje Milanovićeva dolaska u BiH‘

Vidović je kazao i da nisu dobili razloge zašto se otkazuje dolazak predsjednika.

Zoran Milanović 

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović dao je intervju za RTL Danas u kojem je komentirao odluku hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da zbog sigurnosnih razloga otkaže put u BiH.

Vidović je kazao da se na planu osiguranja radi već nekoliko dana i da ga provodi uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova.

"Mi kao Ministarstvo unutarnjih poslova nemamo saznanja o uzroku otkazivanja. Budući da je došlo do toga, očito je razlog postojao. Mi kao Ministarstvo unutarnjih poslova tih saznanja nemamo. Ja sam za to saznao iz medija jer smo tek između 11 i 12 sati dobili službenu obavijest da je otkazan posjet. Za otkazivanje smo saznali kada je saznala i šira javnost", kazao je.

Vidović je kazao i da nisu dobili razloge zašto se otkazuje dolazak predsjednika.

"Međutim, imajući u vidu kompleksnost ustroja BiH kao države, jesu li druge sigurnosne agencije unutar BiH dobile, ja to ne znam", kazao je.

Komentirao je i neslužbene informacije da je sporan bio put od sarajevskog aerodroma do Travnika s obzirom da je na toj trasi, prema neslužbenim informacijama, detektirana mogućnost napada.

"Taj dio puta prolazi kroz županiju Središnja Bosna, ima dio koji prolazi kroz Sarajevsku županiju. Mi tih saznanja nismo imali. Je li bilo informacija o teritoriju koja potpada pod Sarajevsku županiju, ja tih informacija nemam", kazao je za RTL.

Vidović je kazao i da bi bilo korektno da se oglasi Federalni MUP ukoliko ima kakvih informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:43