‘KAKO JE MOGUĆE?‘

Šef SDP-a o uhićenjima: ‘Jesmo li danas doznali zašto je iz Vlade morao otići Ćorić?‘

Peđa Grbin kaže od premijerove najave o otkupu Ine nije napravljeno ništa, osim što se nastavilo s čerupanjem nekad uspješne firme

Peđa Grbin

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin referirao se na Facebooku na uhićenja više osoba zbog sumnje u zlouporabu i pranje novca na štetu Ine, ustvrdivši kako od premijerove najave o otkupu Ine nije napravljeno ništa "osim što je ekipica nastavila s čerupanjem te nekad uspješne firme".

"Prije šest godina Plenković je najavio otkup INA-e. U međuvremenu se po tom pitanju nije napravilo ništa, osim što je ekipica nastavila s čerupanjem te nekad uspješne firme", napisao je u subotu Grbin.

Zapitao se i kako je moguće da iz INA-e nestane stotine milijuna kuna i da to nitko ne primijeti dok se ti milijuni odjednom ne pojave na bankovnom računu umirovljenika.

"Što su radili Nadzorni odbor (Filipoviću, to i tebe pitamo) i Uprava INA-e? Jesmo li danas saznali stvarni razlog zašto je Tomislav Ćorić morao otići iz Vlade? I kolika je slučajnost da su uhićeni ujedno i donatori HDZ-a, niti koja ih sve povezuje? Puno je to pitanja za ovaj subotnji dan, u kojem cijene struje, plina, nafte i dalje snažno rastu, a ovakve aktivnosti tome itekako pomažu", zaključuje Grbin u svojoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:30