PRIOPĆENJE MUP-a

ŠEF SPLITSKE POLICIJE PODNIO OSTAVKU ZBOG NESREĆE KOJU JE SKRIVIO NJEGOV SIN Pijani 19-godišnjak razbio je službeni policijski automobil

 
 Paun Paunovic / CROPIX

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, čiji je sin 19-godišnji sin u utorak ujutro u Splitu pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine vozilom, koje je bilo na 24-satnom raspolaganju načelniku Marendiću i kojeg je uzeo bez očevog znanja, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, dao je ostavku na mjesto načelnika policijske uprave.

Marendićevom je sinu zbog počinjenog prekršaja izdan prekršajni nalog, kažnjen je novčanom kaznom od 6.500 kuna i vozačka mu je dozvola oduzeta na šest mjeseci. Uz to, bit će kazneno prijavljen zbog neovlaštene uporabe tatinog službenog auta.

Epilog je to stručnog nadzora u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj koji su proveli stručni tim Ravnateljstva policije i Služba za unutarnju kontrolu Kabineta ministra koji je dovršen u četvrtak.

Na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović donio je odluku da se na radno mjesto načelnika policijske uprave privremeno premjesti zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:49