PETAR ŠKORIĆ

Šef splitskog HDZ-a ima koronavirus: Dio članova ogranka nezadovoljan jer im to nije rekao

Prve simptome je dobio ove srijede, a testiran je dan kasnije, potvrdio je za tportal
 Tom Dubravec/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a, ravnatelj Županijske uprave za ceste u Splitsko-dalmatinskoj županiji i donedavni saborski zastupnik Petar Škorić pozitivan je na koronavirus, doznaje tportal. Prve simptome je dobio ove srijede, testiran je dan kasnije te nije bio na proslavi godišnjice Oluje, što je suprotno neslužbenim informacijama koje kolaju po Splitu.

Dio splitskih HDZ-ovaca, navodi tportal, iznimno je nezadovoljan Škorićevom odlukom da se javno ne oglasi o svom pozitivnom testu, pogotovo zato što se zbog prirode posla on susreće s velikim brojem ljudi i objava bi neke od njih sasvim sigurno potaknula da budu nešto oprezniji. Neki od HDZ-ovaca su neslužbeno kazali da je u stranci zavladala nevjerica nad činjenicom da Škorić o bolesti nije obavijestio ni njih, nego su o tome morali doznati posredno, pa provjeravati kod njega.

- Imali smo sjednicu predsjedništva splitskog ogranka, doduše tjedan dana ranije i doduše s maskama, ali bilo bi korektno da se nismo morali raspitivati uokolo. Pobogu, ne radi se ni o kakvoj sramoti. Na društvenim mrežama on svakodnevno objavljuje i puno manje važne stvari - kazao je jedan splitski HDZ-ovac.

Sam Petar Škorić za tportal najprije nije želio govoriti o ovom slučaju, no nakon što je obaviješten da će se informacija objaviti, poslao je pisanu izjavu.

- Nakon pojave blažih simptoma uoči Dana pobjede otkazao sam odlazak u Knin i javio se epidemiologu i podvrgnuo testiranju na koronavirus koji je pozitivan. Dobro se osjećam te osim blaže temperature na početku za sada nemam nikakvih drugih simptoma.

Prema uputama epidemiologa prijavio sam kontakte koje sam imao 48 sati prije pojave prvih simptoma i osobno o tome obavijestio sve te osobe. Budući sam na godišnjem odmoru s obitelji i kontakt sam imao s vrlo malim brojem osoba odlučio sam samoizolaciju i borbu s Covidom 19 provesti u miru, u krugu najmilijih, bez nepotrebnog uznemiravanja obitelji i poznanika.

Bez obzira što se osjećam dobro i trenutno nemam nikakvih simptoma bolesti pozivam sve da ovu bolest ne doživljavaju olako i da se pridržavate svih mjera kako bi smanjili širenje virusa - napisao je Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:33