ŠKORIĆ VS. ANDERSON

ŠEF SPLITSKOG HDZ-a OBRUŠIO SE NA SLAVNU GLUMICU Petar Škorić optužio Pamelu Anderson za širenje specijalnog rata protiv Hrvatske

 
 Vojko Bašić/Cropix / Profimedia, TEMP Rex Features

Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić na Facebooku je prozvao glumicu Pamelu Anderson zbog izjave koju je među ostalima dala u intervjuu za Novosti.

Slavna holivudska ljepotica i aktivistica poručila je Hrvatskoj da ‘izađe iz nacionalističke prošlosti i vrati se u budućnost’ što je Škorić okarakterizirao kao ‘specijalni rat protiv Hrvatske’.

- Tko smije sumnjati kad Pamela to ispali! Koriste osobu koja i ne zna gdje je Hrvatska za pronositelja i širitelja specijalnog rata protiv Hrvatske - napisao je Škorić.

Anderson je u razgovoru u kojem je naglasak bio na njezin aktivizam, Juliana Assangea i utjecaj koji ima, no prokomentirala je potporu koju je na Twitteru dala platformi Možemo! uoči EU izbora. Upitana ima li kakvu poruku za Hrvatsku, rekla je:

- Kao što vjerojatno znate, imam dobrog prijatelja iz Hrvatske, upravo smo zajedno imali nastup za Arte (ugledni javni francusko-njemački TV program, op.a.). Imali smo nastupe u Kopenhagenu, Grazu, Bruxellesu, Berlinu… On trenutno sudjeluje u izbornoj kampanji u Njemačkoj kao kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu. Rekao mi je za Možemo!. Potom sam se sjetila da sam zapravo u ožujku 2013. upoznala Tomislava Tomaševića, kada sam u Cambridge Union Society (debatni klub pri Sveučilištu u Cambridgeu, op.a.) držala predavanje o pravima životinja i klimatskim promjenama. Nije li to nevjerojatno kako se dobri ljudi sreću? A sada čujem da Možemo! također promovira Green New Deal, kao što to DiEM25 radi diljem Europe ili Alexandria Ocasio-Cortez u Sjedinjenim Državama. Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, poduprite djecu koja štrajkaju, izađite iz nacionalističke prošlosti i vratite se u budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:11