POZIVA NA ODGOVONOST

Šef splitskog HDZ-a zbog afera koje tresu Marjan traži ostavke čelnih ljudi: ‘Ovo je ključni dokaz o kriminalu...‘

‘Na potezu je gradonačelnik Ivica Puljak da kroz Gradsko vijeće donese odluku i zatraži razrješenje spomenutih‘

Božidar Lončar

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta održao je jutros konferenciju za medije na temu Marjana. Traži ostavku ravnatelja JU PŠ Marjan Marka Pejnovića, Karla Siminiatija Čupića, predsjednika Upravnog vijeća i Srđana Marinića, a na odgovornost je pozvao zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, piše Slobodna Dalmacija.

- Na potezu je gradonačelnik Ivica Puljak da kroz Gradsko vijeće donese odluku i zatraži razrješenje spomenutih. Gospodin Pejnović nije ravnatelj nego Marinić.

Proveden je fiktivan javni natječaj, "Lipov Gaj" je uveden u posao prije provođenja javne nabave. Ovo je ključni dokaz o kriminalnim radnjama. Automehaničar šalje mail djelatnici na bolovanju i traži da se uvrsti projektni zadatak i kaže kako je izvođač već ušao u posao.

image

Srđan Marinić

Duje Klarić /Cropix

Gospodin Marinić je poznat kao reketar koji je sudjelovao u rušenju nabave za Pelješki most. Sa sumnjivim ljudima se Puljak okružio. Time se pokazalo da je Marinić čovjek kojeg se treba pozvati na odgovornost i zatražiti njegova ostavka. Gospodina Puljka ova ekipa drži u šaci - kazao je Šuta nakon čega su krenula pitanja novinara.

Zašto niste izašli s dokumentacijom prije konferencije za medije i zašto su mediji morali biti ti koji će prvi objaviti dopise?

- Evidentno je da smo bili prvi koji smo reagirali i skupili smo potpise za tematsku sjednicu za Marjan. Ovo je jedan od momenata kriminalnih radnji s kojima javnost treba biti upoznata prije tematske sjednice - kazao je i dodao kako je činjenica da su Marinić i Marijana Puljak sjedili u DORH-u i USKOK-u te prijavljivali Andru Krstulovića Oparu što je na kraju odbačeno.

Medije je zanimalo i što je s listama za izbore.

- Vlada i dalje zasjeda, što se tiče Sabora, još se donose zakoni, ići ce se sa sastavljanjem lista. HDZ aktivno radi i ovo što danas radimo je u korist javnog interesa.

Kada će se Županija u kojoj je HDZ na vlasti očitovati o zahtjevu Udruge vlasnika privatnih zemljišta na Marjanu o statusu JU PŠ Marjan?

- Znaju se rokovi i načini na koji će se oni ispoštovati, njihova je zakonska dužnost da se očituju - odgovorio je Šuta, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:16