KRISTJAN STANIČIĆ

Šef Turističke zajednice: ‘Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku, ali ovo je osnovni preduvjet‘

Govori se o obaveznom cijepljenju svih turističkih djelatnika, što bi moglo stvoriti probleme kod onih koji to odbijaju
Ilustracija
 Matija Djanjesic/Cropix

Gost RTL-a Danas bio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji najbolje zna kako bi trebala izgledati turistička sezona.

Govori se o obaveznom cijepljenju svih turističkih djelatnika, što bi moglo stvoriti probleme kod onih koji to odbijaju.

"Mi ćemo raditi na promociji toga da je Hrvatska najbolja turistička destinacija u prošloj godini, najsigurnija i dobro pripremljena i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola, promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju", izjavio je Staničić.

Sličan problem mogao bi se javiti i kod turista.

image
Kristjan Staničić
Goran Šebelić/Cropix

"Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo pa tako i na turistički sektor. Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. Osnovni preduvjet bit će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama", rekao je Staničić i dodao:

"Ove godine procjene govore da bi mogli biti na nekih 60-65 posto prometa, računamo da ćemo imati određen dio predsezone i onda glavnu sezonu", poručio je Staničić na RTL Televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. siječanj 2022 13:29