POZVAN NA OBAVIJESNI RAZGOVOR

ŠEF UDRUGE 'HRABRO DIJETE' KAZNENO PRIJAVIO ZUBERA! Optužuju ga za djelo za koje se može dobiti i 3 godine zatvora...

 
 Facebook

Novinar i redatelj Robert Zuber u petak je dio dana proveo na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji u Heinzelovoj ulici na poziv kriminalističkog inspektora. Protiv njega je kaznenu prijavu podigao predsjednik Udruge Hrabro dijete Haris Kapetanović zbog navodne neovlaštene objave audio i video zapisa u dokumentarnom filmu ‘Život od milijun dolara’. Za djelo neovlaštenog snimanja i objavljivanja zapriječena je maksimalna kazna od tri godine zatvora!

‘Ljubazno sam pozvan od strane inspektora kriminalističke policije na obavijesni razgovor povodom prijave g. Kapetanovića, koji je moj pokušaj da mu pružim šansu da kaže svoju strane priče u ovom filmu, okarakterizirao kaznenim djelom neovlaštenog snimanja i činjenja dostupnog tih snimaka široj javnosti putem Jutarnjeg lista tijekom pet dana emitiranja na portalu. Što se mene tiče, ja se osjećam vrlo zahvalno gospodinu Kapetanoviću jer, da nije bilo njega i ove prijave, ne bih imao priliku upoznati ugodne i profesionalne inspektore’, rekao nam je Zuber i dodao:

‘Što se tiče kaznene prijave, moram dati opasku - kaznena prijava, koja se temelji na objavi na portalu, očito je predana nakon što sam ja predao prijavu protiv Kapetanovića i Jasminke Žužić. Poslana je također u Državno odvjetništvo u Slavonski Brod, zaprimljena vrlo brzo i moram reći da sam fasciniran promptnošću i ažurnošću istražnih radnji po pitanju prijave g. Kapetanovića. On je svoju prijavu predao nekoliko dana nakon mene, a ja nemam još nikakve informacije o svojoj kaznenoj prijavi koju sam predao prije njega. Ako nisam obaviješten, ispričavam se, ali ako doista nije bilo nikakvih radnji, u slučaju svoje prijave želim istu brzinu i ažurnost kakvu su pokazali u njegovom slučaju. Hvala i odvjetništvu i Kapetanoviću na ovom divnom, prvom u životu iskustvu.’

Podsjetimo, Robert Zuber snimio je dokumentarni film ‘Život od milijun dolara’ o mučnim događajima nakon smrti djevojčice Nore Šitum, čija je tužna sudbina dirnula cijelu zemlju i za čije su liječenje građani Hrvatske svojevremeno prikupili više od sedam i pol milijuna kuna. Novac je, nakon djevojčičine smrti, sudskim odlukama pripao udruzi Hrabro dijete, a ne Norinim roditeljima: oni su završili sa 400.000 kuna sudskih troškova. O tome što je bilo s novcem i kako je trošen, Zuber je i snimio film ‘Život od milijun dolara’.

O cijeloj situaciji Zuber se izjasnio i na svom Facebook profilu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46