MARIN MEDAK

Šef udruge ugostitelja: ‘Tražimo pravni način da svi počnemo raditi kao klubovi, bez mjera...‘

Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje, rekao je
Marin Medak
 Marko Miscevic/Cropix

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za RTL.hr nije mogao prešutjeti sve što se događa s klubom Dragana Kovačevića, koji je radio u trenucima dok su ostali bili zatvoreni. Još gore, posjećivali su ga predstavnici politike koja je zagovarala potpuni "lockdown".

Riječ je o ministrima, direktorima državnih tvrtki, državnim tajnicima, sucima, a među gostima je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović. Stoga, vrijeme je za oštrije poteze, navodi Medak.

- Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti, kazao je i dodao:

- Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje, rekao je i dodao da su u udruzi šokirani jer u 'klubu' nisu izdavani računi.

- Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se "rastavili" i "rastalili" pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru, kazao je Medak.

Frustriran je zbog činjenice da su vlasnicima klubova uvedene nove regulative, što ih se, kako kaže, tretira kao državne neprijatelje broj jedan, što su, smatra, ilegalno zatvoreni, kad rade moraju raditi sa smanjenim kapacitetom i konstantno su na udaru novih standarda.

- Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative, kad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto, komentira Medak.

- Sve zemlje smanjile su PDV da se sačuva investicija, kako bi se utjecaj korone smanjio, ali u Hrvatskoj to ne ide zbog straha za proračun. Ministar nam daje neka obećanja, ali ništa se ne pomiče. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku, najavio je u izjavi za RTL.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 04:49