‘ON JE NAŠ SELEKTOR‘

Šef ureda za obnovu usporedio se s Oršićem: ‘Premijer kaže da obnova ide nestvarno sporo? Nije to kritika, već poticaj‘

‘Rezultat je ono što je mjerljivo. Mi ovih dana završavamo novih 9 obiteljskih kuća‘, rekao je Hanžek

Gordan Hanžek

 Marko Todorov/Cropix

Gordan Hanžek, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu, za N1 je komentirao dinamiku obnove kuća na Baniji.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je rekao da obnova Banije ide nestvarno sporo.

“Predsjednik Vlade je, sportskim rječnikom rečeno, selektor svih nas koji sudjelujemo u radovima obnove. U obnovi domova cijelo vrijeme govorimo da će trajati četiri godine. To smo rekli prije godinu dana. Trajat će još dvije godine za Stambeni fond”, rekao je Hanžek.

Premijerovu izjavu da obnova ide nestvarno sporo nije doživio kao kritiku.

“Ja sam doživio da moramo još bolje, isto kao što je Mislav Oršić imao manju minutažu pa postigao gol, svaki izbornik od svojih igrača traži više, ja sam jedan kotačić u momčadi. To više shvaćam kao poticaj”, rekao je Hanžek.

Dodao je da se obnova već sad ubrzava.

“Rezultat je ono što je mjerljivo. Mi ovih dana završavamo novih 9 obiteljskih kuća, imamo 103 gradilišta zamjenskih kuća, krenuli smo u projekte konstrukcijske obnove višestambenih zgrada, imamo 5.150 gotovih kuća…”, rekao je Hanžek.

“Mi smo prošle godine u ovo doba raspisali prve natječaje za izvedbu radova. Radove na prvoj kući započeli smo u veljači, iza toga u ožujku, travnju, svibnju. Rokovi su 8 mjeseci”, naglasio je Hanžek.

“Uvijek mi želimo više, i to je sigurno nakana premijera”, kazao je Hanžek, dodavši da nije ugodno pomisliti na ljude u kontejneru, pogotovo u božićno doba.

“Ako smo nakon 2 godine na jednoj trećini gotovi, ako imamo ukupno dvije trećine u različitim fazama realizacije, ostaje još trećina. To je za dvije godine gotovo. Trebat će nam ukupno četiri godine”, istaknuo je Hanžek.

Dodao je i da će Vlada donijeti odluku o novčanoj pomoći za svakog stradalnika na Baniji, odnosno za ljude u kontejnerima i privremenim smještajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:53