PRETUKLI MALOLJETNIKE

Šef vukovarske policije: ‘Napadače smo pronašli u apartmanu, za jednim još tragamo‘

Otac jednog od pretučenih dječaka rekao je da su napadnuti zbog ekavice, no prvi čovjek vukovarske policije nije želio otkriti je li to bio motiv

Vlado Božić

 Screenshot Rtl/

Šef vukovarske policije Vlado Božić u razgovoru za RTL Danas otkrio je da su napadači na mladiće u centru Vukovara, pronađeni u apartmanu.

"U potrazi za osobama koje se povezuju s ovim kaznenim djelom sudjelovali su svi rodovi vukovarske policije. Zatekli smo ih u apartmanu u Vukovaru, privedeni su u policijsku postaju. U tijeku je kriminalističko istraživanje, za jednom osobom još tragamo. Svi oni su od ranije poznati policije. Višestruko puta su prijavljivani za više kaznenih djela i prekršaja. Pogotovo s kaznenim djelima s elementima nasilje, između ostalog i tučnjava. Utvrđeno je da pripadaju određenoj navijačkoj skupini", rekao je Božić, a je li riječ o Bad Blue Boysima - nije otkrio.

Otac jednog od pretučenih dječaka rekao je da su napadnuti zbog ekavice, no prvi čovjek vukovarske policije nije želio otkriti je li to bio motiv.

"Motiv ovog kaznenog djela još uvijek je predmet kriminalističkog istraživanja", kratko je poručio.

"Unatoč dobroj popunjenosti kamera, u ovom slučaju kamere nam nisu bile od koristi. Nazočnost policijskih službenika na području PU Vukovar je uobičajena. Tako ćemo nastaviti i dalje, da budemo vidljivi i jamčimo sigurnost. Što se tiče kaznenih djela zločina iz mržnje, statistički pokazatelji su u padu. Mi smo 2022. evidentirali pet takvih kaznenih djela, 2021. tri, 2023. nismo imali niti jedno takvo kazneno djelo. Ostala kaznena djela, imovinski delikti, gospodarski kriminalitet je na visokih 92 posto".

Komentirao je i najavu roditelja da će se okupiti u subotu na mirnom prosvjedu.

"Prosvjed nije prijavljen, ako do njega dođe - nadamo se da će proteći u miru i bez incidenata. Mogu li roditelji sigurno slati djecu da šetaju po Vukovaru? Dapače, jamčimo sigurnosti. Mi ćemo i dalje biti na terenu i jamčiti sigurnost", zaključio je Božić za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:41