RACIJA NA TREŠNJEVCI

Šef zagrebačke policije: ‘Dojavu o 34 osobe u restoranu dobili smo od građana, izrečene su kazne‘

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić izjavio je kako su prošle i ove godine zabilježili 25 kaznenih djela širenja zaraznih bolesti
Racija u restoranu
 MUP

Zagrebačka policija objavila je danas snimku svoje akcije u kojoj su na Trešnjevci upali u restoran te zatekli 34 osobe u ugostiteljskom objektu kako jedu i piju unatoč epidemiološkim mjerama.

U restoranu su zatečene 34 osobe, od čega ih osam nije nosilo zaštitne maske. Njima su izrečene novčane kazne od 500 kuna, a 32-godišnji direktor restorana je priveden zbog sumnje u kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Gost RTL-a Danas bio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

"Policija od početka pandemije aktivno sudjeluje u borbi protiv koronavirusa. Važno je reći da većina građana poštuje mjere. Ovo je jedan od izoliranih slučajeva, gdje se krše mjere i zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti", kaže Rašić i dodaje:

"Dobili smo informaciju od građana. Uspješno je provedena akcija u suradnji s Državnim inspektoratom i Civilnom zaštitom. U ovom slučaju su ulazili na vrata, ali imaju i sporedna vrata koja služe za dostavu hrane. Nemamo informacija da ima još restorana da rade na ovakav način", kaže gost RTL-a Danas.

Napomenuo je da se u ovakvim slučajevima plaća gotovinom.

"Prošle i ove godine evidentirali smo 25 kaznenih djela širenja zaraznih bolesti. Od toga su 16 počinili građani, a 9 su počinili ili vlasnici ili voditelji ugostiteljih objekata", kazao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:06