BILJANA GAĆA

ŠEFICA FORUMA MLADIH SDP-a O NAPADU NA HAJDUKOVIĆA: Kod ovog slučaja se vidi da je kod nasilja u obitelji najteže ženama i pripadnicima LGBT zajednice

Biljana Gaća
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća u Newsroomu N1 televizije komentirala je napad Tomislava Mikulina na stranačkog kolegu Domagoja Hajdukovića.

- Želim u osobno ime i ime SDP-a izraziti žaljenje što je došlo do incidenta. Jasno smo poručili da je nulta stopa prema nasilju jer smo Tomislava Mikulina isključili iz SDP-a.

Za nasilje nema opravdanja, pogotovo što se radi o nasilju u obitelji i napadu na dužnosnika koje je u potpunosti neprihvatljivo - kazala je Gaća.

Kaže da se i kod ovog slučaja može vidjeti da je kod nasilja u obitelji najteže ženama i pripadnicima LGBTQ zajednice.

Kada je riječ o političkoj situaciji u Vukovaru, Gaća smatra da Ivan Penava na žrtvi Vukovara gradi političku karijeru dok tvrdi da svima njima ostalima koji žive u Vukovaru nije stalo da se razriješe zločini i zadovolji pravda.

Ona će biti na izbornim listama SDP-a, ali ne zna na kojem mjestu. Na pitanje hoće li se buniti ako na listi bude Željko Sabo kaže da će to ostaviti za stranačka tijela, ali da SDP mora biti čist kao suza.

Kada je riječ o njezinom fokusu u politici kaže da je to obrazovanje i da će se zalagati da u Vukovaru djeca idu zajedno u vrtiće i škole.

- Vukovar je pao u ratu, ali ne smije u miru - kazala je i dodala da mir nije jednostavno postići.

- Mir nije samo odsustvo oružanog sukoba, mir je temelj blagostanja i prosperiteta - kazala je Gaća za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:21