BRUTALNO PRETUČENA ISPRED SVOG STANA

Šefica zadarske Porezne: 'Ubojice, borit ću se do zadnje kapi krvi!'

'Pokušali su me 2000. godine i ubiti, sada šire laži kako sam 12 godina bila na bolovanju, ali ja im neću popustiti. Mnoge koji dosad nisu plaćali porez zaboljet će glava', kaže Stoja Mučaji
Zadar, 160512.Stoja Mucgaji, nova procelnica zadarske Porezne uprave.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

ZADAR - Borit ću se do zadnje kapi krvi. Istina je da su me pokušali ubiti i možda će opet, ali ja im neću popustiti i pasti pod njihov utjecaj. U to mogu biti sigurni - poručila je jučer 61-godišnja Stoja Mučaji, nova šefica Porezne uprave u Zadru, čiji je dolazak na to čelno mjesto izazvao zanimanje javnosti, javlja Slobodna Dalmacija.

Još 2000. godine Mučaji je kao šefica nadzora u Poreznoj upravi jedina prijavila Borisa Franića zbog prijetnji poreznicima. Nedugo nakon toga brutalno je pretučena ispred svojega stana u Maraska parku, zbog čega i danas ne može koristiti lijevu ruku.

- Bila sam u vrlo teškom stanju, ali sam se uspjela izvući uz pomoć obitelji i prijatelja, a napadač nikada nije uhvaćen. Bio je to plaćenik, te i danas, kao i tada, znam tko ga je unajmio. Bio je to moj kolega koji je tada služio mračnoj strani. On bi poreznicima stalno govorio: “Da nije Stoje, ne bi trebali plaćati porez” - kazala je Mučaji.

Otkad je kao članica SDP-a 15. svibnja došla na mjesto HDZ-ovca Vjekoslava Jurline, na njezino se postavljanje na čelno mjesto zadarske Porezne uprave gleda kroz prizmu nastavka stranačke kontrole državne administracije. Drži se da je njezino imenovanje došlo izravno s Trga pet bunara gdje glavnu riječ vodi Renata Sabljar Dračevac, predsjednica Županijskog odbora SDP-a.

K tome se navodi da je Mučaji bila 12 godina na bolovanju od 2000. godine, s prekidima unutar 42 dana, te da je potkraj prošle godine podnijela zahtjev za odlazak u mirovinu, no da je taj zahtjev povukla u siječnju nakon što je Kukuriku koalicija pobijedila na izborima.

- Valjda je svakome u Hrvatskoj sada jasno da ta podmetanja rade interesne skupine koje su izgubile vlast. To su ljudi koji nemaju utjecaja na mene, a sve to čine jer su svjesni da ćemo mi napokon početi raditi. Ono što sam utvrdila prije 12 godina umalo me stajalo života, ali ne namjeravam posustati - odlučno tvrdi Mučaji.

- Ja jesam član SDP-a, no u stranku sam ušla zbog toga što je to moje političko opredjeljenje, a ne da bih jednog dana dobila neku funkciju. Iza sebe imam 35 godina radnog staža i u jednom i drugom režimu.

Naravno da nisam naglo povukla zahtjev za mirovinu, niti sam bila 12 godina na bolovanju, kako šire objede. Moje su referencije transparentne, što se slobodno može provjeriti - kaže Stoja Mučaji, dodajući kako će one koji do jučer nisu plaćali porez konačno zaboljeti glava, javlja Slobodna Dalmacija.

- U tome je problem - zaključila je nova šefica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:23