PROCURILE NOVE PORUKE

Šefovima Šuma pisali i Bačić, Vučković i Đakić: ‘Ministrice, naravno da ćemo ga primiti. Neka pošalje životopis‘

Bačić je tijekom 2020. poslao poruku šefu splitske podružnice Hrvatskih šuma, Ivanu Melvanu

Marija Vučković

 Ronald Gorsic/Cropix

Tjednik Nacional objavio je u utorak poruke koje terete glasnogovornika Vlade Marka Milića te izvjesnog ‘Zoltana‘ da su određenim osobama omogućili zapošljavanje u Hrvatskim šumama preko predsjednika Uprave Krunoslava Jakupčića. Milić je demantirao optužbe, HDZ-ov glasnogovornik Zoltan Kabok tvrdi kako on nije osoba iz poruka, a portal 24 sata sada je objavio nastavak priče.

Navode kako imaju poruke novoimenovanog ministra graditeljstva i donedavnog šefa Kluba HDZ-a Branka Bačića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković te saborskog zastupnika Josipa Đakića.

Prema porukama koje su nastale krajem 2019. godine i početkom 2020., ministrica Vučković s Jakupčićem razgovara o zaposlenju izvjesnog Domagoja Magdića koji je bio upravitelj Šumarije u Josipdolu.

Vučković govori kako “ima ambicije za drugo radno mjesto”, na što Jakupčić obećava da će “ispitati što se može". Ministrica se raspituje i o angažmanu pripravnika iz Više šumarske škole Dalmacija, na što joj direktor Hrvatskih šuma odgovora s “Ministrice, naravno da ćemo primiti”. Uputio ju je i da prenese pripravniku da njemu osobno pošalje svoj životopis.

Prema navodima portala 24 sata, Branko Bačić je tijekom 2020. poslao poruku šefu splitske podružnice Hrvatskih šuma, Ivanu Melvanu, koji je u međuvremenu bio i uhićen. Bačić mu je poslao s imenima šestero ljudi.

Novi ministar graditeljstva sada tvrdi kako ne zna tko su oni te da je samo proslijedio molbu jednog mjesnog odbora da vidi može li ih se tijekom ljeta angažirati na sezonskoj protupožarnoj zaštiti.

Saborski zastupnik Đakić je Jakupčiću pisao u lipnju 2019., dogovarali su se za ručak na kojem se, kako donosi portal 24sata, uz bakalar raspravljalo o ugovorima jedne tvrtke iz Novske o prodaji drvne mase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2023 12:38