UKINUTA PRESUDA

Šefu u Hrvatskim šumama oslobođenom krivnje ponovno će suditi: Uzeo je više od deset kubnih metara drva bukve

Općinski sud u Koprivnici nepravomoćno ga je oslobodio krivnje, no Županijski sud u Sisku prvostupanjsku odluku je ukinuo

Ilustrativna fotografija

 Danijel Soldo/CROPIX

Ponovno će se suditi 53-godišnjem šefu u Hrvatskim šumama.

Naime, Općinski sud u Koprivnici nepravomoćno ga je oslobodio krivnje zbog kaznenog djela pronevjere, međutim, koprivničko tužiteljstvo uložilo je žalbu na taj pravorijek pa je Županijski sud u Sisku prvostupanjsku odluku ukinuo.

Iako je 53-godišnjak kao poslovođa u koprivničkoj šumariji u svibnju 2015. neovlašteno uzeo i zadržao za sebe više od deset kubnih metara drva bukve, kako ga se optužnicom tereti, za sud prvog stupnja dotični nije počinio nikakvo kazneno djelo.

"Županijski sud u Sisku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe državnog odvjetništva ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je Općinski sud u Koprivnici potpuno neosnovano i pogrešno zaključio da postupanje okrivljenika opisano u optužnici ne predstavlja nikakvo kazneno djelo. Nižem sudu je naloženo da u ponovljenom postupku otkloni nedostatke na koje mu je ukazano i da donese novu, zakonitu odluku", priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:11