UTJECAJNI HDZ-ovac

ŠEKS POKUŠAO OBJASNITI SVOJU TVRDNJU DA NETKO ŽELI KOMPROMITIRATI PREDSJEDNICU 'Šire se laži, žele je destabilizirati, na djelu je specijalni rat!'

Vladimir Šeks
 Robert Fajt / Hanza Media

HDZ u ponedjeljak slavi 30. obljetnicu osnutka. Tim povodom Vladimir Šeks je za N1 komentirao pitanje koliko je današnji HDZ na tragu onoga Franje Tuđmana.

- HDZ ide u istom smjeru kao što je išao za vrijeme Tuđmana. To je stranka desnog centra s načelima kršćanske civilizacije i kao što je Tuđman vodio stranku na toj doktrini tako je vodi i ovaj predsjednik, kazao je Šeks.

Na pitanje je li koalicija s HNS-om naštetila stranci, Šeks je odgovorio da je to bila odluka stranke, "jedina dobitna kombinacija da se zadrži Vlada".

Je li HDZ onda izdao načela?, glasilo je sljedeće pitanje.

- Nisu bitna načela, bitno je bilo ne ići na izbore, bilo je važno zadržati stabilnost vlasti, odgovorio je.

Kratko se osvrnuo i na svoju izjavu o tome da netko podmeće aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović: - Objasnio sam već da se mjesecima u eter pružaju lažne vijesti da netko posjeduje kompromitirajuće materijale. Ne znam postoje li, samo sam rekao da se u javnost puštaju takve lažne vijesti.

Na pitanje je li ta izjava naštetila predsjednici, Šeks je odgovorio protupitanjem: - Zašto bih ja naštetio što sam upozorio na takve dezinformacije?

Pozvan da komentira iznenađuje li ga što je predsjednica pozvala svog bivšeg savjetnika Matu Radeljića na prijem, Šeks je za N1 kazao da ga ništa ne iznenađuje i da "nema pojma" o tome.

Šeks je u ponedjeljak intervju dao i za HRT. I ondje je komentirao svoj istup o navodnom podmetanju predsjednici.

- Ja mislim da se šire laži koje žele destabilizirati predsjednicu. Pritom sam ja dodao još implicite da u to ne vjerujem i mislim da će predsjednica pobijediti. Mislim da je to u funkciji jednog specijalnog rata - širenje takvih konfabulacija, takvih laži, da posjeduje netko kompromitirajuće materijale, izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:08