RAZBOJNIŠTVO

Seksom namamili 55-godišnjaka u kuću pa ga udarali i pokrali, u nasilju sudjelovao i maloljetnik

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se 16-godišnjaku odredi privremena mjera smještaja u ustanovu socijalne skrbi

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Protiv dvojice muškaraca s područja Čakovca tužiteljstvo je pokrenulo istragu jer su namamili sredovječnog muškarca na seks s mlađom ženskom osobom kako bi ga potom orobili. Usput su ga i pretukli, a u cijeloj priči s druge strane zakona pod lupom tužiteljstva završio je i 16-godišnjak protiv kojeg je doneseno rješenje o pokretanju pripremnog postupka.

Svu trojicu tereti se za razbojništvo i neovlaštenu uporabu tuđe stvari, a prema kaznenoj prijavi podnesenoj 8. travnja, kad se nemili događaj i desio, istražitelji sumnjaju da su njih trojica namamili 55-godišnjaka s vinkovačkog područja u njihovu kuću. Motiv? Stupanje u vezu s mlađom ženskom osobom.

Po dolasku muškarca u kuću osumnjičenih, za njega kreće drama. Prvo ga je maloljetnik udario šakom u glavu, nakon čega su ga svi zajedno držali rukama da bi mu na kraju maloljetnik iz džepa uzeo 120 eura i ključ osobnog automobila. Najstariji među njima, 59-godišnjak, žrtvi je pak s ruke skinuo sat.

- Osnovano se sumnja da je maloljetnik oduzetim ključem stavio u pogon osobni automobil 55-godišnjaka i upravljao njime po mjestu te ga oštetio tijekom vožnje. Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv 52-godišnjaka i 59-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a da se maloljetniku odredi privremena mjera smještaja u ustanovu socijalne skrbi - priopćilo je čakovečko tužiteljstvo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedene prijedloge i odredila punoljetnim okrivljenicima istražni zatvor, a maloljetniku navedenu privremenu mjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:40