OTKRIVAMO

SEKSUALNI SKANDAL U KOCKICI Policija u Ministarstvu: Visokorangirani službenik uhićen nakon prijave jedne kolegice koju je pipkao na radnom mjestu!

 
 Dragan Matic / CROPIX

Jedan visokorangirani službenik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uhićen je jer je na poslu seksualno uznemiravao svoju kolegicu.

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o osobi koja je donedavno obnašala dužnost voditelja jedne od Uprava u tom ministarstvu. Naime, on je 20. prosinca prošle godine potkraj radnog vremena nasrnuo na jednu od nižerangiranih zaposlenica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i počeo je pipkati.

Šokirana žena o svemu je vrlo brzo obavijestila zagrebačku policiju, koja ga je uhitila i kazneno prijavila za nametljivo ponašanje, prijetnje i spolno uznemiravanje. Policajci su navodno došli po njega u zgradu ministarstva na Prisavlju i odveli ga u službene prostorije na razgovor.

- Možemo vam samo potvrditi da je 20. prosinca jedna muška osoba uz navedene kaznene prijave odvedena pritvorskom nadzorniku - kratko su na naš upit odgovorili iz Policijske uprave zagrebačke.

Osumnjičeni muškarac je nakon toga ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu.

Na upit o konkretnom događaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nedjelju nam je stigao ovaj odgovor:

“Prema informacijama s kojima raspolažemo, jedan od voditelja Službe iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priveden je u istražni zatvor. Slijedom informacija koje smo doznali, Općinskom državnom odvjetništvu uputili smo zamolbu za očitovanjem, odnosno upit je li nad državnim službenikom pokrenut istražni postupak kako bismo mogli dalje postupiti sukladno Zakonu o državnim službenicima i pokrenuti odgovarajuće postupke.

Zbog zaštite osobnih podataka (Opća Uredba o zaštiti osobnih podataka) nismo u mogućnosti iznositi detaljnije informacije osim da je riječ o voditelju Službe koji je zaposlenik Ministarstva proteklih 9-10 godina.”

Neslužbeno doznajemo da će zlostavljač biti udaljen iz službe ako se utvrdi da je doista počinio ono što mu se stavlja na teret.

Zanimljivo je kako je upravo na službenim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture posebno istaknut Etički kodeks državnih službenika koji je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 25. ožujka 2011. godine u kojem uz ostalo stoji: “Državni službenik ima pravo na zaštitu od spolnog uznemiravanja, odnosno ponašanja koje predstavlja verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje spolne naravi, a koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva službenika i namještenika te uzrokuje strah ili neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje”.

Inače, za kazneno djelo prijetnje predviđena je kazna zatvora do jedne godine, isto kao i za nametljivo ponašanje te za spolno uznemiravanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:47