IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Selak Raspudić dobro se snašla na vježbalištu: ‘Hoće li Most podržati Milanovića? Tu je drugo pitanje važnije...‘

‘Dok ne obrnemo logiku u kojoj se pretpostavlja da je on jedini izgledni kandidat za premijera dozvolit ćemo da se svedemo na duopol‘

Marija Selak Raspudić

 Jutarnji List/Hanza Media

Profesorica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Marija Selak Raspudić u Sabor je ušla na prošlim izborima kao nezavisna zastupnica na listi Mosta. Premda je već bila javna osoba kada se počela baviti politikom, tijekom obnašanja saborskog mandata profilirala se u jedno od vodećih lica Mosta. Na ovim izborima je nositeljica liste u prvoj izbornoj jedinici gdje će se sučeliti s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, ali i Sandrom Benčić iz Možemo!.

Premda kaže kako uz dvoje male djece nema vremena za treninge i nije u najboljoj formi, dobro se snašla na vatrogasnom vježbalištu, ali i na užetu. Selak Raspudić bez problema se s vatrogascima spustila s drugog kata, ali se po užetu i popela.

Na pitanje hoće li Most podržati Zorana Milanovića za premijera odgovara kako nju više zanima hoće li Zoran Milanović podržati ikoga drugoga za premijera osim samoga sebe.

"Dok ne obrnemo logiku u kojoj se pretpostavlja da je on jedini izgledni kandidat za premijera dozvolit ćemo da se svedemo na duopol, a Most se pojavio upravo zato da bi taj duopol razbio", kaže Selak Raspudić.

Budući da imamo kampanju u kojoj je kandidat SDP-a za premijera predsjednik Republike kojemu je Ustavni sud zabranio sudjelovanje u izborima, ali je Zoran Milanović unatoč tome u kampanji, te upozorenje ustavnih sudaca da u slučaju izbornih nepravilnosti mogu poništiti svaku radnju, zanimala nas je procjena – može li se očekivati poništavanje izbora.

"Ne vjerujem da je to moguće jer to bi doista bio jedan oblik udara na demokraciju i najviše bi se odrazilo na povjerenje građana prema izbornom sustavu", kaže Selak Raspudić i dodaje kako bi Ustavni sud, da je želio pokazati bilo koji oblik odlučnosti, bio dosljedan kada je donio prvu odluku, ne bi se sveo na vikend tumača Ustava, nego bi rekao je li se Ustav prekršio ili nije, a onda bi i do kraja proveo odluku i nastupile bi posljedice kršenja Ustava.

Ostale epizode našeg izbornog video specijala pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:25