ODSJEČEN OD SVIJETA

SELJACI BLOKADAMA ZAROBILI VLASNIKA BENZINSKE U ŽUPANJI 'Tužit ću ih jer mi već sedam dana nitko ne može doći!'

Dok je na kraju ceste, prema graničnom prijelazu, bila policija, još je koliko toliko uspijevao otići do grada po kruh i druge potrepštine, a sada može samo tri kilometra pješice.
Djakovo, 100813.Prosvjed seljaka i blakada cesta se nastavlja. Prosvjednici koji su vec tri dana na cestama i dalje traze ostavku ministra Tihomira Jakovine, isplatu poticaja za proslu godinu, vecu otkupnu cijenu psenice i hitan razgovor s premijerom Zoranom Milanovicem. Na fotografiji: blokada djakovacke obilaznice.Foto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elveđi / CROPIX

Petar Antunović, vlasnik benzinske pumpe u Županji tvrdi da su seljaci zauzeli i drugi dio ceste na kojoj se nalazi pa je sada zajedno s obiteljskom kućom posve odsječen od svijeta, javlja RTL .

Dok je na kraju ceste, prema graničnom prijelazu, bila policija, još je koliko toliko uspijevao otići do grada po kruh i druge potrepštine, a sada može samo tri kilometra pješice.

POLICIJA SPREMA KAZNE ZA SELJAKE NA BARIKADAMA Krše Zakon o javnom okupljanju i Zakon o cestama

Seljaci su taj dio ceste zauzeli u namjeri da blokiraju granični prijelaz, ali im to nije uspjelo. Iako Antunović već sedam dana nema prometa, jer mu nitko ne može prići, policija ne reagira i ne osigurava mu normalan život. Pripremio je, kaže, tužbu protiv prosvjednika, no s obzirom na blokade ni odvjetnik mu ne može prići.

U međuvremenu, seljaci na đakovačkoj obilaznici povlače se sa ceste, ali samo privremeno, zbog blagdana Velike Gospe, javlja RTL .

U 14:00 sati u Jugovom polju (Virovitičko-podravska županija) stožer će održati sastanak na kojemu će odlučiti što i kako dalje.

Postoje dva prijedloga, jedan je da sa ženama pješice krenu u Zagreb, u koloni od 2000, 3000 prosvjednika, i tako kroz sela do Markovog trga. Druga je ideja da se maknu blokade, ali da se traktorima usporeno vozi po prometnicama.

Antun Laslo skloniji je prvom prijedlogu jer bi ovo drugo dovelo do prometnog kolapsa i potpunog revolta javnosti.

Predsjednik Sindikata seljaka Tomislav Pokrovac demantirao je kako su sinoć u Županji pokušali blokirati granični prijelaz. Tvrdi da su samo otvorili još jedan punkt i da je to krivo protumačeno. Inače, u Baranji seljaci razgovaraju o tome da se i oni, zbog Gospe, privremeno povuku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:50