NE PRIZNAJU DOGOVOR

Seljaci sa 150 traktora opet izašli na ceste i postavili ultimatum Josipoviću i Vladi

 Damir Glibušić / CROPIX

VINKOVCI - Kao što je i najavljeno seljaci iz Vukovarsko-srijemske županije okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka u četvrtak su u podne sa oko 150 traktora izašli na ceste na tri lokacije - vinkovačkoj oblilanici kod Jarmine, u Ilači i Gradištu.

Za sada se nisu odlučili na potpuno blokadu prometnica, već su svoje traktore parkirali u jedan kolnički trak, pa se promet u na tim pravcima odvija usporeno uz regulaciju prometne policije.

Dogovor seljaka iz triju županija s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem nije ih ni najmanje oduševio.

- Ne razumijem kolege koji nakon tri dana i tri noći provedene na cesti pristanu na 50 kuna više. Mi tražimo isplatu poticaja u punom iznosu i od toga ne odstupamo, a u Ferovcu nije dogovoreno ništa konkretno - rekao je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac, dodavši da su dali rok od 12 sati predsjedniku Ivi Josipoviću, premijerki Jadranki Kosor i ministru Petru Čobankoviću da dođu do njih ili ih pozovu k sebi na sastanak i dogovor.

- Nije nama problem otići do njih. Napravit ćemo izuzetaka ako treba, ali moraju biti svo troje i moraju s nama potpisati sporazum da seljaci neće biti zakinuti niti za jednu lipu. Ako se ne oglase do četvrtka u ponoć, tada mi krećemo s radikalnijim mjerama, prosvjedima i blokadama prometnica - poručio je Pokrovac.

Podsjetimo, seljaci iz Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije su se nakon dogovora s Čobankovićem povukli s cesta, a od četvrtka su na cestama i seljaci iz Virovitičko-podravske županije i to na osam punktova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:40