KOD ZADRA

SELJANI STRAHUJU ZA ŽIVOTE DJECE 'Zaklao je sedam ovaca kod osnovne škole, a sad šeće oko kuća'

Zagreb, 110210.Iako je zima i sve je pod snijeznim pokrivacem u Zooloskom vrtu nikad nije dosadno. Timaritelji su tako od nedavno poceli trenirati zivotinje da im dolaze na poziv i izvrsavaju razlicite naredbe. Na slici: vukovi. Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Samo dva dana nakon što je vuk zaklao sedam ovaca 200 metara od osnovne škole u Lišanima Ostrovičkim, u subotu ujutro oko 8 sati isti je vuk došao na svega 50 metara od kuće u kojoj živi obitelji sa dvoje malodobne djece. Vuka je u neposrednoj blizini kuće primjetio vlasnik Alen Stipić, a pojavio se manje od 100 metara od mjesta gdje je prije dva dana počinio pokolj u stadu pastira Stipe Stipića pok. Nike, piše Zadarski.hr .

- Uočio ga je vlasnik kuće. Vuk je stajao mirno. Vlasnik kuće je viknuo i on je otišao u prvi šumarak. Dakle, vuk je i dalje u šumi pored kuća, u samom središtu Lišana Ostrovičkih! Strahujemo da se opet ne ponovi krvavi napad, samo što ovaj put ne znamo tko bi sve mogao biti žrtva - kazao nam je zabriniti načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivan Musić.

- U šumi više nema krupne divljači i normalno je da vuk dolazi bliže kućama, u naselje, ne bi li uhvatio što od domaće stoke. Apeliram na sve mještane Lišana da budu na oprezu, vuk je došao u samo naselje, posebno da paze na malodobnu djecu. Jer kad je vuk gladan, napada na sve u blizini - kaže Musić koji već danas namjerava uputiti zahtijev Ministarstvu zaštite okoliša za odstrel vuka koji bi provelo lovačko društvo iz Benkovca.

Inače, za odstrel vuka bez dozvole predviđena je kazna od 40.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:01