BEZ PORASTA PARTICIPACIJA

SENAT ZG SVEUČILIŠTA ODBIO POSKUPLJENJE ŠKOLARINA Cijena ECTS boda zasad ostaje ista, ali fakulteti će morati izdvajati više za poslovanje Rektorata

Damir Boras
 Darko Tomaš / CROPIX

Nakon rasprave o financijama, Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku po kojoj studentske participacije neće poskupjeti. To znači da cijena ECTS boda zasad ostaje ista za sva studijska područja.

Podsjetimo, Odbor za proračun kao savjetodavno tijelo većinom je glasova prošloga tjedna usvojio prijedlog o porastu participacija za redovne studente.

Po toj bi odluci, studenti koji ostvare manje od 55 ECTS bodova plaćali uvećanu cijenu od maksimalnih 8400 do 10.200 kuna.

Iako je Senat zasad odustao od podizanja cijene ECTS bodova, prihvaćena je odluka po kojoj će sastavnice Sveučilišta (fakulteti i akademije) izdvajati više sredstava za poslovanje Rektorata.

Uz to, od punog iznosa koji iz proračuna dobiva Sveučilište, u startu će se izdvajati sredstva za stipendiranje studenata u nominalnom iznosu od šest milijuna kuna, kao i milijun kuna za troškove energenata Muzičke akademije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:17