ŠEF USTAVNOG SUDA

Šeparović najavio propitivanje kontroverzne mjere: ‘Stožer će morati objasniti zašto je zatvorio teretane‘

Stožer će morati objasniti na osnovu kojih je dokumenata zatvorio teretane i zašto je zatvaranje bilo nužno da se spriječi zaraza
Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović


 
 Damjan Tadić/Cropix

Ustavni sud će do kraja siječnja donijeti odluku je li zatvaranje teretana imalo epidemiološko opravdanje. Potvrdio je to za Novu TV predsjednik Suda Miroslav Šeparović.

Suci će uskoro dobiti i oporbeni zahtjev da se ocijeni ustavnost zabrane prolaska iz jedne županije u drugu. Šeparović kaže da će i sami suci raspravljati, a hoće li pokrenuti postupak, nije želio komentirati.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite krajem prošlog mjeseca predstavio je nove epidemiološke mjere po kojima se zatvaraju kafići i restorani, uz omogućenu dostavu, a zatvaraju se i teretane. To je izazvalo bijes vlasnika teretana koji tvrde da su se one uvijek pridržavale svih potrebnih mjera, a svrha im je zaštita zdravlja građana.

- Mjesec dana je prošlo od kada smo otvorili i zatvorili, a nisu nam dali razumno objašnjenje zašto su to napravili, kaže vlasnik teretane Raul Ivičić.

Također, sam Stožer je za Jutarnji list nedugo nakon zatvaranja kafića i restorana otvoreno priznao da ti objekti uopće nisu žarišta zaraze.

- Stožer će morati objasniti na osnovu kojih je dokumenata ili razloga zatvorio teretane i zašto je za zatvaranje bilo nužno da se spriječi zaraze, kaže Miroslav Šeparović za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:57