LIDER RADIKALA

ŠEŠELJ OPET PROVOCIRA 'Vadim pasoš i dolazim u Hrvatsku, obećao sam Kolindici da ću prvo ići kod nje. Hapsit će me? Baš me briga...'

 Reuters

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojega je Haški tribunal u prvom stupnju oslobodio svih optužbi za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini, najavio je da će u ponedjeljak zemunskoj policiji podnijeti zahtjev za izdavanjem nove putovnice, a za Večernje novosti je izjavio da novu putnu ispravu prvi put planira koristiti za posjet Hrvatskoj.

- Obećao sam Kolindici da ću prvo ići kod nje. Čujem da su rekli da će me hapsiti. Baš me briga što kažu. A s kojim pravnim osnovom će me hapsiti?, upitao je Šešelj, kojega je hrvatski MUP nekoliko sati nakon izricanja oslobađajuće presude proglasio nepoželjnim u RH te mu je zabranio ulazak u nju.

Najavio je da još nije siguran hoće li ići u posjet Kosovu, gdje je također odnedavno persona non grata.

- Zamjenik ministra vanjskih poslova lažne države ima me namjeru odvesti u Prištinu da mi tamo odsijeku sve organe i da ih onda rasprodaju, izjavio je Šešelj.

Kazao je i da ga je nakon izricanja presude istu večer zvao nekadašnji lider bosanskih Srba Radovan Karadžić kako bi mu čestitao na slobodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:23