DANIEL VUKELJA

Šest oboljelih u Ogulinu, na koronavirus pozitivan i zamjenik gradonačelnika, provodi se obrada

Županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio je da je od 14 jučer testiranih osoba u Ogulinu jedan nalaz pozitivan
Ilustracija
 Tom Dubravec/Cropix

U Ogulinu je od koronavirusa obolio zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja te se u tom gradu koji trenutno ima šest oboljelih provode epidemiološke obrade, potvrđeno je u srijedu iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je Hini kako njegov zamjenika Vukelja od nedjelje ima blage simptome, jučer se testirao, a jutros mu je stigao pozitivan nalaz.

Gradski je stožer još 29. lipnja, kada su se nakon mjesec dana pauze pojavili prvi slučajevi zaraze, donio odluku da se gradske institucije i gradsku upravu ne može ući bez medicinske maske. Ta će se mjera i dalje striktno provoditi, a sve ostalo prema preporukama Nacionalnog stožera i prema mjerama koje će na današnjoj sjednici predložiti epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo, rekao je Domitrović.

Županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio je da je od 14 jučer testiranih osoba u Ogulinu jedan nalaz pozitivan, danas će u tom gradu biti testirano 19 osoba, odnosno i više, ovisno o epidemiološki utvrđenim pravilima kontakata oboljelog s drugim osobama.

U Karlovačkoj županiji je to 52. registrirani slučaj covida-19 od početka epidemije i 21. aktivni slučaj, s tim da se tri osobe liječe u bolnici, jedna u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i dvije u karlovačkoj bolnici.

Ostalih 18 oboljelih imaju blage simptome i liječe se kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:21