IZBOR RAVNATELJA

Šest prijava stiglo za mjesto šefa Srebrnjaka, javio se i bivši ravnatelj: O ovome uvelike ovisi milijunski projekt

Projekt translacijske medicine vrijedan 60 mil. eura koji većinom financira EU ovisit će o osobi koja postane ravnatelj

Simulacija Centra za translacijsku medicinu na Srebrnjaku

 Jl Urednici/

Dječja bolnica Srebrnjak ponovo bira ravnatelja, a izbor se odvija u strogoj tajnosti.

Na natječaj je, neslužbeno se doznaje, pristiglo šest ponuda, a kandidirao se bivši ravnatelj dr. Boro Nogalo, voditeljica projekta translacijske medicine dr. Mirjana Turkalj, v.d. ravnateljice dr. Duška Markov Glavaš, dr. Tomislav Gojmerac, dr. Ada Barić Grgurić koju je u bolnicu doveo bivši ravnatelj dr. Ive Dumić Čule, te još jedna osoba.

Izbor ravnatelja je iznimno bitan jer je bolnica ostavljena u teškoj financijskoj situaciji i pod prijetnjom gubitka projekta translacijske medicine vrijednog 60 milijuna eura, koji su osigurani iz fondova EU. Izvođač se povukao s projekta, zatrpao gradilište, a gradska vlast ne pokazuje volju da pomogne u njegovu spašavanju. Budući da je Upravno vijeće upravljanje projektom prenijelo na ravnatelja bolnice, o osobi koja dođe na čelo Srebrnjaka uvelike će ovisiti njegov opstanak.

Uoči izbora novog ravnatelja Upravi se, neslužbeno doznajemo, obratilo Radničko vijeće zabrinuto zbog stanja u bolnici i traži da se izabere ravnatelj s adekvatnim kompetencijama.

- Radničko vijeće temeljem prethodnih iskustava smatra, posebice u ovom trenutku (izrazito visoka zaduženost ustanove, smanjenje kvalitete i kvantitete rada, prekid rada na strateškom projektu CCTM Srebrnjak, potencijalna ugroženost radnih mjesta te redovite isplate plaća, neuspješna organizacijska transformacija u kliniku) da je izbor osobe ravnatelja od izrazitog značaja - upozorava se Upravu, uz navod da su neuspjeli pokušaji izbora ravnatelja od kraja 2019. godine do danas bolnicu doveli u ovo stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:10