POTVRDIO RAVNATELJ BOLNICE

ŠESTA ZARAŽENA OSOBA U VARAŽDINU JE LIJEČNICA 'Odmah smo poduzeli sve potrebne radnje, znači izolirali nju i sve osobe s kojima je bila u kontaktu'

 
Nenad Kudelić
 Željko Hajdinjak / CROPIX

- U Varaždinu je u srijedu potvrđen i šesti slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je liječnici koja je na specijalizaciji u KBC-u Zagreb, potvrdili su ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin.

Kudelić je kazao da je mlada liječnica na specijalizaciji u KBC-u Rebro, a povremeno, kao i svi ostali specijalizanti, dežura i radi u varaždinskoj Općoj bolnici.

"Došla je na radno mjesto i anamnestički se naknadno utvrdilo da je bila izložena oboljeloj osobi u klinici. Odmah smo poduzeli sve potrebne radnje, znači izolirali nju i sve osobe s kojima je bila u kontaktu. Proveli smo testiranje koje je, nažalost, pokazalo da je liječnica pozitivna, što znači da će svi pacijenti i osoblje u kontaktu morati biti u samoizolaciji sljedećih 14 dana“, rekao je Kudelić.

Specijalizantica neurologije dobrog je općeg stanja s blagom kliničkom slikom sličnoj običnoj prehladi.

"Trenutno epidemiolog radi intervjue sa svim osobama koje su bile u potencijalnom kontaktu, nakon čega će se napraviti analiza i utvrditi tko sve mora biti u samoizolaciji. Ako neke osobe neće imati mogućnost samoizolacije kod kuće, one će ići u karantenu“, kazao je ravnatelj Opće bolnice.

Na upit jesu li varaždinski liječnici bili u inozemstvu, Kudelić je odgovorio da nakon što je nastupila zabrana i odluka o mobilizaciji zdravstvenog osoblja nijedan liječnik nije bio izvan Hrvatske.

Varaždinska bolnica, istaknuo je Kudelić, pripremljena je za pojačano liječenje pacijenata s koronavirusom te se obrađuju samo hitni i neodgodivi slučajevi.

"Naši djelatnici radit će i odmarati se u grupama. Zbrinjavat ćemo, kao i dosad, sve hitne pacijente, a pripremili smo dodatni prostor za prijem povećanog broja pacijenata zaraženih koronavirusom“, dodao je Kudelić ustvrdivši da varaždinski zdravstveni sustav nije narušen.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin rekao je da uz šest potvrđenih s koronavirusom, imaju i preko 50 testiranih osoba na koronavirus.

I dalje je više od 500 osoba pod aktivnim zdravstvenim nadzorom, rekao je Vugrin dodavši da je do sada zabilježeno 8 slučajeva kršenja samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:03