PRIJEVREMENI IZBORI

Šestero kandidata u utrci za načelnika Rogoznice, zadnji načelnik izdržao samo 6 mjeseci

Do 11,30 sati svoje pravo glasa iskoristilo je 380 birača, odnosno 14,87 posto, a svoje biračko pravo mogu ostvariti na sedam biračkih mjesta

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Šestero kandidata natječe se u nedjelju na prijevremenim izborima za načelnika Rogoznice, općine u Šibensko-kninskoj županiji koja je bez načelnika ostala lani sredinom studenoga kada je ostavku podnio Marijo Mladinić (HDZ).

Do 11,30 sati svoje pravo glasa iskoristilo je 380 birača, odnosno 14,87 posto. Usporede radi, u prvom krugu redovnih izbora u svibnju 2021. godine izlaznost je bila 20,12 posto.

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović.

Troje od njih šestero, Ivana Lovrić, Joško Živković i Ljubo Županović, za načelničku dužnost natjecali su se na redovnim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a najuspješniji je bio Županović koji je sa HDZ-ovim Mladinićem ušao u drugi krug, no u konačnici je HDZ-ov kandidat pobijedio.

Dužnost načelnika Mladinić je obnašao manje od šest mjeseci, a ostavku je obrazložio osobnim razlozima.

Birači, kojih je na svibanjskim izborima bilo oko dvije i pol tisuće, svoje pravo mogu ostvariti na sedam biračkih mjesta koja će, kao i na svim drugim izborima, biti otvorena od 7 do 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:11