NESTALI LATVIJAC

Sestra ne odustaje od potrage: Split oblijepljen lecima o turistu koji je izašao iz apartmana i nestao

Ima svijetloplavu kosu, plave oči, 179 centimetara, srednje je građe. Tko ima informacije neka se javi na broj: 004915739391673
Arkady Kuhn
 K.M.B./Slobodna Dalmacija

Sestra i prijatelji Latvijca nestalog u Splitu u kolovozu prošle godine i dalje ne odustaju od potrage te su ponovno oblijepili grad lecima na koma su osnovni podaci. Arkady Kuhn, rođen je u Latviji 1973. godine, ima njemačko i švicarsko državljanstvo i adresu prebivanja u Zürichu u Švicarskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Od kada je 11. kolovoza 2020. godine oko 21 sat otišao iz unajmljenog apartmana na splitskom Manušu gubi mu se svaki trag. Radio je kao trgovački putnik za jednu njemačku modnu tvrtku, a u Hrvatsku je došao na odmor s prijateljima dva tjedna prije negoli je nestao.

Posjetili su nekoliko odredišta duž obale te se njegovo društvo vratilo kući dok je on ostao u Splitu. U večeri nestanka bio je odjeven u bijelu majicu, jeans hlače i bijele natikače sa zelenim logom "Lacoste" što je sve zabilježila kamera objekta u blizini apartmana.

Policija je odmah poduzela opsežnu potragu, pregledala i sve snimke video nadzora okolnih kamera, ali nisu uspjeli ući u trag nestalom Latvijcu. Iz ispisa komunikacije s mobitela te transakcija s bankovnih računa nisu uočili naznake koje bi ukazivale da je žrtva kaznenog djela ili da je podigao veći iznos novca kako bi pobjegao.

Unatoč tome, istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o kaznenom djelu, ali ne isključuju ni opciju da je u pitanju suicid ili nesretni slučaj. Potraga i dalje traje te je nestali turist još uvijek na popisu Nacionalne evidencije nestalih osoba.

Kako Arkady Kuhn nije oženjen i nema djece, kao najbliža rodbina mu je u Split u kolovozu ove godine došla sestra s prijateljima te su se javili policiji. Obavijestili su ih kako će oblijepiti letke po gradu.

Dva mjeseca kasnije nisu prestali sa svojom akcijom i nisu izgubili vjeru da će im se javiti netko s korisnom informacijom već i nadalje postavljaju nove oglase gdje god stignu. Na letku je naveden osobni opis: svijetloplava kosa, plave oči, visina 179 centimetara, srednje građe i stavljene su dvije fotografije nestaloga.

Mole sve koji imaju ikakve informacije da se jave na privatni broj mobitela: 004915739391673 ili našoj policiji u najbližu postaju ili na broj telefona 192.

Naveden je i mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:56