REDOVITI SABOR

Sever ponovno izabran za predsjednika NHS-a: 'Radnici će sve više trebati sindikate jer će biti sve izoliraniji i usamljeniji'

 
Krešimir Sever
 Darko Tomaš / CROPIX

Zastupnici sindikata udruženih u Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) u utorak su ponovno za predsjednika na četverogodišnji mandat izabrali Krešimira Severa.

Na 6. redovitom saboru u Zagrebu, među ostalim, provedeni su izbori za tijela NHS-a. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva.

Zagreb, 191119.
Avenija Veceslava Holjevca 10.
U prisustvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovic, gradonacelnika Zagreba Milana Bandica i ministra rada i mirovnog sustava Josipa Aladrovica, odrzan je sesti redovni sabor Nezavisnih sindikata Hrvatske (NSH) pod nazivom Radnik uvijek vrijedi vise.
Na fotografiji: Milan Bandic, Josip Aladrovic, Kolinda Grabar Kitarovic, Kresimir Sever.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX
Milan Bandić, Josip Aladrović, Kolinda Grabar Kitarović, Krešimir Sever

"Moramo prepoznati svoju ulogu za nadolazeće vrijeme i jačati sustave kolektivnog pregovaranja i zaštite na radu jer nas očekuje daljnja liberalizacija Zakona o radu. Također, trebamo objasniti poslodavcima i vlastima da socijalni dijalog ne znači da oni govore, a mi slušamo, nego je to obostrana komunikacija", poručio je Sever.

Ustvrdio je kako će radnici sve više trebati sindikate jer će biti sve izoliraniji i usamljeniji i time pogodni da se preko njihovih leđa bogate oni koji su i do sada dobro živjeli od njihova rada.

Po njegovu sudu, sindikati izvan sindikalnih središnjica koji k tome nisu reprezentativni teško će moći opstati ako se uskoro ne udruže. Ocijenio je da je upravo zajedništvo sindikata pridonijelo uspjehu inicijative '67 je previše' i na tom primjeru treba učiti kad je riječ o nacionalnom zakonodavstvu i propisima te kolektivnim pregovorima na svim razinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:56