POČEO RAT

SEVERINA NE ODUSTAJE Milan smije viđati sina samo dok je ona prisutna, i to u stanu u Zagrebu

Hrvatska pjevačica nije popustila ni nakon tri sata za javnost zatvorenog ročišta u sudnici Općinskog građanskog suda. Srpski poduzetnik jučer je uspio vidjeti malog Aleksandra nakon 66 dana, i to u zagrebačkom Centru za socijalnu skrb

Nikad na ovim prostorima bitka za skrbništvo nije izazvala takav interes medija. Samo iz regije stiglo je pedesetak novinara da bi popratili parnični postupak koji je pokrenula naša najveća estradna zvijezda Severina Vučković kako bi i službeno definirala skrbništvo nad jednoipolgodišnjim sinom Aleksandrom kojeg je dobila u vezi sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

Prva rasprava, zatvorena za javnost, održala se danas na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Zapravo, danas je počeo sudski rat u kojem niti jedna strana nije spremna na uzmak, a oboružali su se ponajboljim hrvatskim odvjetnicima. Milan Popović je angažirao Ljubu Pavasovića Viskovića, a Severinu zastupa Jadranka Sloković.

Severina želi da Milan viđa sina isključivo u njezinoj prisutnosti, i to u njezinu stanu, smatrajući da je to najbolje za dijete.

Otac, pak, ne osporava da maleni Aleksandar bude povjeren na odgoj i skrb majci, no želi imati pravo na vrijeme sa sinom koje će biti rezervirano samo za njega.

Cigareta s novinarima

Obje stranke u postupku stigle su na ročište zakazano u devet ujutro malo ranije. Popović petnaestak minuta, a Severinu u je u crnom Touaregu dovezao menadžer Tomislav Petrović sedam minuta do devet. Decentno našminkana i odjevena u jednostavnu crnu haljinu, s opuštenom punđom i sunčanim naočalama, kao da je htjela dočarati izgled arhetipske dalmatinske majke.

Upravo to je karta na koju igra i njezina odvjetnica, koja cijelo vrijeme naglašava da je Severina uzorna i brižna majka koja će sve učiniti kako bi zaštitila svoje dijete. Njezina je odvjetnica s novinarima zapalila cigaretu, ali, naravno, bez komentiranja slučaja.

Istodobno je pred sud u bijelom BMW-u taksiju stigao i Milan Popović sa svojim odvjetnicima. Taksi koji ga je dovezao iz hotela Esplanade, gdje Milan Popović uvijek odsjeda kad je u Zagrebu, čekao je pred sudom sve do kraja rasprave. Nitko od sudionika ovog procesa desetljeća nakon izlaska iz suda nije imao komentara, a takva je i praksa kad se radi o djetetu.

Nakon trosatnog ročišta najprije je izašao Popović, a taj trenutak prati i manja nezgoda. Naime, rotirajuća vrata zaglavila su se i na trenutak je izgledalo da će on i odvjetnik ostati unutra.

Svojeg je sina Milan Popović jučer vidio nakon 66 dana, i to u Centru za socijalnu skrb, kamo je malenog Aleksandra dovela baka, Severinina majka Ana. Na taj je način pjevačica izbjegla svaku mogućnost da se nađe oči u oči s bivšim zaručnikom.

Koliko je trajao susret između oca i sina, nije poznato, ali posljednji put su zajedničko vrijeme proveli 19. srpnja u Dubrovniku.

Poduzetnik se nadao kako će možda imati priliku vidjeti svog Aleksandra i nedavno, točnije prošle subote kad je Severina nastupala u Bačkom Petrovcu u Srbiji, no pjevačica je, suprotno uvriježenom običaju, taj put sina ostavila u Hrvatskoj.

Na skliskom terenu

Unatoč popularnosti koju uživa u javnosti, Severina se u ovom slučaju ipak nalazi na pomalo skliskom terenu jer mišljenja su podijeljena i mnogi smatraju da bi dijete ipak trebalo imati priliku biti nasamo s ocem. Čini se da pjevačica u cijeloj priči pomalo tjera inat, a kad je dijete u pitanju, osveti nema mjesta.

A sve je prije dvije godine djelovalo savršeno. Dok je boravila u splitskom rodilištu, Severinu je Milan posjećivao svakodnevno. Kad se maleni Aleksandar rodio u veljači 2012., otac ga je učlanio i u Hajduk i u Crvenu zvezdu. Život na dvije adrese činio se itekako moguć, a otvarala se i mogućnost da se obitelj skrasi na jednome mjestu.

Ljeto je također bilo bajkovito. Mala je obitelj Jadranom krstarila na Popovićevoj jahti Copper. A onda se sve srušilo.

Odjednom su novinski naslovi vrištali da Milan Popović sina nije vidio mjesecima, da je malenog Aleksandra Severina krstila u Rijeci, u katoličkoj crkvi, bez očeve prisutnosti, da se Milana viđa u društvu drugih žena dok Severina sama odgaja njihova sina...

Ljetos se činilo da su se ipak pomirili, ali epilog nekad velike ljubavne priče odvija se na sudu.

Popovićev odvjetnik zastupao Milijana Brkića te Kraljevića u sporu s misicom

Srpskog poduzetnika Milana Popovića u parničnom postupku na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zastupaju dvojica odvjetnika. Ljubo Pavasović Visković, poznati “krivičar”, odvjetnik specijaliziran za složenije i teže kaznene postupke, uključio se u Popovićev braniteljski tim kad ga je bivša zaručnica Severina Vučković kazneno prijavila zbog povrede slobode privatnosti dopisivanja, tj. puštanja u javnost sadržaja njezina dopisivanja s Popovićevom beogradskom odvjetnicom Sanjom Turlakov. Mozak strategije u ovom postupku zapravo je zagrebački odvjetnik Roman Bihar, iskusan, ali ne tako poznat “parničar”.

Ističe se njegovo zastupanje djelatnika Zagrebparkinga Ivice Sutona u sporu s Reneom Bitorajcem kojem je glumac nakon svađe palicom slomio ruku. Prije 11 godina Bihar je zastupao i Vladimira Kraljevića u sporu s Ivanom Petković koja je tražila 279.000 kuna kad je ustanovljeno da je zabunom proglašena misicom. Biharov klijent je i Milijan Brkić, tajnik HDZ-a, koji je zajedno sa suprugom Karmen u sporu s portalom Dnevno.hr. zbog spornog članka o kreditima supružnika Brkić.

- O onome što se danas tri sata događalo u sudnici ne mogu govoriti. Mogu samo reći da mi se čini da ovaj postupak neće dugo trajati, a imam dojam da i na suprotnoj strani postoji dobra volja.

Severinina pak odvjetnica Jadranka Sloković danas je uoči ročišta, uz često pogledavanje na sat (Severinu je menadžer terencem pred sud dovezao u 8.53 sati, svega 7 minuta prije ročišta), više puta ponovila da je Severina uzorna majka:

- Ona sve čini da zaštiti integritet sinčića Aleksandra, ali druga strana to gura van u medije.

Odvjetnica Sloković nije poznata iz parničnih sporova. Ugled je stekla u velikim kaznenim postupcima u Hrvatskoj, ali i na međunarodnim tijelima. Branila je tzv. vitešku skupinu i Rahima Ademija u Haagu. Sada je angažirana u Sanaderovu odvjetničkom timu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 03:05