GASTARBAJTER U SRBIJI

Severina zbog recesije poslove prebacila u Beograd

Za Severinu je vrijeme novac, potvrđuje to i izdašan ugovor za izlazak na scenu na otvaranju podgoričkog hotela. Seve tako uz Beograd osvaja i Crnu Goru, a za dobar honorar u Frankfurtu je nastupila s narodnjakom Milom Kitićem
Beograd, 171009.Popularna hrvatska pjevacica Severina odrzala je prvi koncert svoje nove turneje u Areni u Beogradu. U Areni je sa Severinom nastupilo cak 40 glazbenika, medju kojima i njezin visegodisnji prijatelj i suradnik Goran Bregovic, Jelena Rozga, Petar Graso i drugi.Foto: Aleksandar Dimitrijevic / CROPIX
 Aleksandar Dimitrijević / CROPIX

BEOGRAD - Hrvatska narodna miljenica Severina Vučkovi ć u proteklih godinu i nešto više dana sve je manje u rodnome Splitu, gdje joj je stalno mjesto boravka, u Zagrebu, gdje je joj je poslovna adresa, ili u Rijeci gdje je postala nadasve zapažena glumica čija je pojava na sceni kazališta Ivana plemenitoga Zajca značila očas rasprodano gledalište.

Spomenuta gospođica - sudeći po hrpi članaka o njoj u srpskim tiskovinama i svakodnevnim pojavljivanjima na brojnim TV kanalima - uglavnom provodi radno vrijeme u Beogradu. A odnedavna je krenula i u osvajanje Podgorice.

Za Beograd

Seoba je počela preklani kad se Severina upustila u bitku za hrvatsku predstavnicu na Pjesmi Eurovizije i vrlo tanko pobijedila s ne baš previše slavnom “Mojom štiklom”. Tu poskočicu za nju je uglazbio Goran Bregović, Sarajlija zagorskoga podrijetla, koji živi i stvara više u Beogradu, a manje u Parizu. Mada se, mimo optimističkih očekivanja, blijedo provela na tome milijunski gledanome i prestižnom natjecanju, učvrstila je stalnu suradnju s prezaposlenim glazbenikom.

Ujedno je s naglo smanjenim brojem koncerata u domovini preusmjerila svoje megaspektakle na Beograd i Novi Sad gdje je uistinu bila pompozno dočekana i još pompoznije ispraćena. A da joj je godila promjena zraka pokazala je vrtoglavim spojem kakav se u nas još nije usudila izvesti. S jednim od srbijanskih narodnjačkih kraljeva Milom Kitićem, za vrlo valjani honorar zapjevala je u noćnome klubu Union u Frankfurtu u kome se mahom okupljaju gastarbajteri - poklonici novoskladanih nota iz Srbije i Bosne i njihovi napol udomaćeni potomci.

Nezaobilazni Bregović

Severina Vučković je kadgod stigne u Beograd - kao kod kuće i zbog toga što joj ovdje živi i radi mlađa sestra. Severina je upravo snimila spot za svoj budući hit “Lola”, koji je za nju sročio Aleksandar Milić Mili i koji će se naći na kompilacijskome CD-u nazvanome “Miligram” zajedno s Jelenom Rozgom, Željkom Joksimovićem, Alenom Ademovićem, beogradskim Mostarcem Željkom Samardžićem, Sašom Matićem, slijepim narodnjakom i drugima. Da je Seve svoje tri minute nakanila dovesti do savršenstva, kazuje što je povela zagrebačkoga redatelja Aleksandra Kerekeša. Pričom je uvijeno najavila kako se njeni obožavatelji mogu nadati i izazovnim riječima u tekstu Marine Tucaković ( Neće Lola više plesat polugola), kao što ih je i prije provlačila, poput: Mala je dala. A da je ispoštivala zlatno pravilo kako je vrijeme novac, potvrdila je sjajnim ugovorom za izlazak na scenu prigodom skoroga svečanog otvaranja luksuznoga zdanja podgoričkoga Atlas Capital Centra.

I dašto, nezaobilazni Goran Bregović koji se, unatoč obvezama preko glave, ipak prihvatio da joj za sljedeći album napravi i nešto svojim “rukopisom” koji, kako je rekla “jako voli”.

Petrović direktor, Seve vlasnik tvrtke Motivo d.o.o.

Tvtka Motivo d.o.o. koja se bavi glazbenom produkcijom i organizacijskim uslugama, među ostalim, svih nastupa pjevačice Severine Vučković, prema pisanju medija na ljeto prošle godine zaradila je 3,14 milijuna kuna, što je čak 12 posto više nego godinu dana prije.

Iako Severina nije formalni vlasnik tvrtke, kao direktor se vodi njezin menadžer Tomislav Petrović, a kao vlasnik njegov brat blizanac Dragan Petrović. Sam Tomislav Petrović je tada za neke medije potvrdio da, iako tvrtka nije u Severininu vlasništvu, ipak “kao da jest njezina” te je dodao da je takvo poslovanje uobičajena praksa svuda u svijetu.

Naime, tvrtka Motivo d.o.o brine se o troškovima opreme, najmu kombija, ozvučenju, rasvjeti, snimanju spotova i reklama, organizaciji poslovnih putovanja i honoraru ostalih izvođača koji sudjeluju u nastupima.

Nakon obavljenih poslova, splitska pjevačica tvrtki ispostavlja račun za svoj honorar, a on se obračunava nakon pokrića svih troškova. (A. Lu.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:51