RASTROŠNI HTV

Show na čekanju, a 700.000 kuna Dubravku Merliću u džep

Javna televizija želi telenovelu, ali tako da se produkcija sufinancira iz marketinga
 Željko Tutnjević/CROPIX

ZAGREB - Javni natječaj za kupnju domaće telenovele, čija je ukupna cijena procijenjena na 33 milijuna kuna, danas je i službeno poništen, stoji na HRT-ovim internetskim stranicama. Hoće li se raspisati novi natječaj za sapunicu čija bi se produkcija dijelom pokrila marketinškim sredstvima znat će se uskoro.

- Čelnici naše kuće ovih će se dana dogovoriti za koje će vrste programa raspisati natječaje - kratko kaže Danko Družijanić.

Neslužbeno doznajemo da prisavski šefovi neće tako lako odustati od sapunice (koja bi se po novom pokrivala javnoj televiziji puno prihvatljivijim modelom), jer im taj format, zahvaljujući dobroj gledanosti jamči izvrstan ulaz u središnji Dnevnik.

Ono što ćemo najesen sigurno gledati jes domaća znanstvenopopularna dokumentarna serija o podmorskom biljnom i životinjskom svijetu u trajanju od tri epizode za koju je javni natječaj raspisan prije desetak dana.

Uz to, nagađa se da bi se osim za sapunicu idućih tjedana mogli raspisati i javni natječaji za domaću igranu seriju, talk-show, te zabavni show. Nepoznato je hoće li javna televizija možda raspisati natječaj i za game show.

Podsjetimo, prije dvije godine na javnom je natječaju HRT-a u toj kategoriji pobijedila “Putna groznica” Dubravka Merlića, ali taj se format još nije prikazao, premda je njegov autor za svoju ideju od HRT-a navodno dobio 700.000 kuna.

- Nije mi poznato hoće li se i kada na HRT-u prikazati “Putna groznica”, kaže Dubravko Merlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:44