MINISTRI PRED ODBORIMA

Show na predstavljanju Šimprage; Plenković o Filipoviću: On je čvrst, sportaš, ima energiju i znanje...

Plenković je rekao kako je siguran da će Šimpraga vrlo dobro obavljati posao potpredsjednice Vlade.

Andrej Plenković i Davor Filipović

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski odbori saslušavaju troje kandidata za nove članove Vlade, odnosno kandidatkinju za potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu, kandidata za budućeg ministra gospodarstva Davora Filipovića i kandidata za budućeg ministra rada i socijale Marina Piletića.

Anja Šimpraga stigla je u 8.30 sati pred Odbor za Ustav, Davor Filipović je od 9.00 sati na Odboru za okoliš i Odboru za gospodarstvo, a Marin Piletić od 9.30 na Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku.

Šimpragu je na Odboru za ustav došao predstaviti premijer Andrej Plenković.

image

Andrej Plenković i Anja Šimpraga

Damjan Tadic/Cropix

Na početku saslušanja, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, izvela je maleni performans i napala Šimpragu.

- Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju, rekla je Karolina Vidović Krišto. Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu, javlja N1.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je Vidović Krišto da ju može biti sram.

Plenković je rekao kako je siguran da će Šimpraga vrlo dobro obavljati posao potpredsjednice Vlade.

Buduća potpredsjednica Vlade rekla je da joj je čast da se može predstaviti pred odborom te je rekla kako je "Hrvatska dostigla visoke standarde" što se tiče zaštite i promocije ljudskih prava.

- Preuzimajući ovu važnu odgovornost, pogotovo u ovako teškim vremenima za cijeli svijet, nastavit ću raditi u duhu svoga prethodnika i svemu onome što je donosio svojim pristupom, a to je bio mir i nadam se da ću preuzeti tu štafetu dalje, rekla je Šimpraga.

image

Anja Šimpraga

Damjan Tadic/Cropix

Sandra Benčić iz Možemo! rekla je kako sa Šimpragom dijeli mnoge vrijednosti te da joj je žao što neće moći glasati za nju, budući da ne podržava rad Plenkovićeve vlade.

I Filipović pred odborima

Davor Filipović stigao je na zajedničku sjednicu Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode, a došao je predstaviti premijer Plenković.

Davor Filipović stigao je na zajedničku sjednicu Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode, a došao je predstaviti premijer Plenković.

image

Andrej Plenković i Davor Filipović

Damjan Tadic/Cropix

Premijer je rekao kako je Filipović mladi čovjek od 38 godina, koji je s 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 znanstvenih radova. - Bio je dvaput bira za zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te je bio kandidat za gradonačelnika Zagreba, nabrojao je premijer.

Rekao je kako je Filipović angažiran član HDZ-a i da će sada sada pokazati zašto ima njegovo povjerenje. - Vjerujem da će, s obzirom na svoje kompetencije, Filipović vrlo brzo pohvatati konce u resoru koji preuzima, rekao je Plenković.

- Kako izbor Filipovića doprinosi povjerenju javnosti u vašu vladu, nakon izbora Paladina? Koji je to trashold, koliko afera ministar mora imati da napusti Vladu?, pitala je Plenkovića zastupnica Možemo! Sandra Benčić.

- To što vi mislite da ljudi nemaju povjerenja u Vladu, to je vaš stav. Ja ga mogu čuti, ali se neću složiti jer povjerenje dobivamo na izborima, a dobili smo ga već nekoliko puta. Što se tiče Paladine, on je meni rekao da sve što se može pojaviti može opravdati. I meni je to dovoljno jer mi je trebala osoba da energira obnovu. Što se tiče Filipovića, on je kao kandidat za gradonačelnika u svojim nastupima i sa svojim idejama bio izvrstan. On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje, poručio je Plenković, javlja Dnevnik.hr.

Plenković nahvalio Piletića

Za Marina Piletića Plenković je na sjednici triju odbora, za obitelj, mlade i sport, za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te za zdravstvo i socijalnu skrb, kazao da je riječ o mladom čovjeku koji je obnašao niz dužnosti, ima veliko političko iskustvo, angažiran je i spremno je prihvatio ponudu da postane ministar.

- Riječ je o kompleksnom i važnom resoru, očekujem da bude na visini zadatka i izazova, kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:33