NIJE ZA KONZUMACIJU

ŠIBENČANI BEZ PITKE VODE 'U vodi se osjeća miris nafte, potrebna su dodatna testiranja'

Sibenik, 120914.Obilna kisa uzrokovala je poplave na sibenskim ulicama i stvorila probleme u prometuFoto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
 Nikolina Vukovic Stipanicev / C / Copyrighted

ŠIBENIK - Voda na šibensko-kninskom području i dalje nije za konzumaciju, kuhanje niti osobnu higijenu, izvijestio je danas nakon sjednice kriznog stožera župan šibensko-kninski Goran Pauk.

Izuzeti su uzorci vode koji su poslani na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo te u zagrebački Zavod "Dr. Andrija Štampar" kako bi se napravile sveobuhvatnije analize.

U vodi se, kazao je župan, osjeća miris nafte, pa je potrebno testirati neke naftne derivate, a nalazi će biti poznati u ponedjeljak. Do tada građani će pitku vodu moći uzimati na punktovima u svojim gradovima i naseljima iz vatrogasnih cisterni koje su još od jučer na terenu.

Župan Pauk moli građane za strpljenje jer će pitka voda biti dostupna i dalje, u dovoljnim količinama iz izvora koji nisu onečišćeni, javlja portal ŠibenikIN.

Šibenčani od ranog jutra čekaju u redovima na predviđenim punktovima za dristribuciju pitke vode. Voda će u Šibeniku biti dostupna na više lokacija nego sad, u spremnicima od po tisuću litara

- Dok su mjere na snazi, molimo građane koji i dalje koriste vodu iz špina da to rade umjereno, odnosno da količine svedu na minimum – istaknuo je župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:32