VELIKI PROJEKTI

Šibenik kakav niste vidjeli: Pogledajte snimke luke Vrnaže, studentskog doma Palacin i Trokuta

Radovi na studentskom domu Palacin napreduju i dalje, uređenje Trokuta navodi se kraju, a Vrnaža će biti gotova na jesen
 YouTube/ŠIBaj TV

Građevinski radovi su završeni, opremanje i uređenje Centra za poduzetništvo i inovacije Trokut u Mandalini privodi se kraja, a otvaranje Centra i useljavanje prvih poduzetnika očekuje se u rujnu, piše Šibenski portal.

Vrijednost centra je 27,722.245 kuna od čega je Grad Šibenik osigurao bespovratnih 20 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

Budući šibenski digitalni centar prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 kvadratna metra, a u njemu je predviđeno 28 funkcionalnih, suvremeno opremljenih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i ostali popratni sadržaji.

Radovi na studentskom domu Palacin napreduju i dalje, a u lipnju je ponovo započelo održavanje gradilišnih koordinacija. Nakon što radovi budu gotovi, Veleučilište u Šibeniku će vlasništvo nad domom prenijeti na Studentski centar Šibenik koji je, inače, partner na projektu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.3 milijuna kuna, a iznos od 79.6 milijuna kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Luka Vrnaža u potpunosti će biti gotova najesen, a ukupna vrijednost cijelog projekta uređenja iznosi 38 milijuna kuna i podijeljena je u šest faza.

U veljači su s ministrom Olegom Butkovićem potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko – kninske županije.

Ugovori su potpisani s ravnateljem Lučke uprave Šibensko- kninske županije Željkom Dulibićem za projekte Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža u visini iznosa od četiri milijuna kuna, Izgradnja i rekonstrukcija luke Prvić Šepurine u visini iznosa od četiri milijuna kuna te Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj u visini iznosa od pet milijuna kuna.

– Zatražili smo i zadnja sredstva za projekt Vrnaže što znači da će ove godine on biti završen, a uvjeren sam da je to je to najljepša komunalna luka u Hrvatskoj te jedna od ljepših na Mediteranu – kazao je tada Dulibić.

Sredstva za izgradnju su osigurana najvećim dijelom iz vlastitih sredstava Županijske lučke uprave, zatim Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika te Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, piše Šibenski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:27