NEZAKONITO PONAŠANJE

Šibenska policija podnijela optužni prijedlog protiv dvojice zbog neprijavljenog prosvjeda

Kriminalističko istraživanje policija provodi i na području zadarske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske Policijske uprave

Prosvjed protiv covid potvrda u Šibeniku

 Niksa Stipanicev/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se na prostoru Poljane u Šibeniku održalo 1. prosinca od 17 do 20 sati.

Osim građana, na prostoru trga, na javnom okupljanju je sudjelovala i kolona motociklista koja je na trg došla s drugog mjesta gdje su se prethodno okupili, priopćili su iz policije.

Utvrđeno je da su dvojica 59-godišnjaka, kao fizičke osobe, u svojstvu organizatora organizirali javna okupljanja, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima, što su kao organizatori bili dužni učiniti.

Također, tom prilikom prekršena je odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja.

Zbog toga će protiv obojice će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, stoji u priopćenju.

Kriminalističko istraživanje policija provodi i na području zadarske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske Policijske uprave, odakle su i osobe koje su pod nadzorom policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:45