DRAMATIČNA SITUACIJA

Šibenski Stožer Civilne zaštite pozvao sve punoljetne stanovnike da pomognu vatrogascima u gašenju požara

‘Službena naredba za evakuaciju ova dva naselja nije izdana‘, kaže Danijel Mileta

Sibenik, 130722.
Veliki sumski pozar prosirio se do mjesta Zaton.

 Niksa Stipanicev/Cropix

Situacija s požarom u Zatonu i Raslini je dramatična, toliko da je svoj dolazak na lice mjesta najavio i premijer Andrej Plenković, koji je već krenuo prema Šibeniku i u Zatonu se, prema onom što je za Šibenski.hr kazao Danijel Mileta, načelnik Stožera CZ grada Šibenika, može očekivati negdje iza 20,30 sati.

Uz premijera su potpredsjednici Vlade Božinović i Šimpraga te ministar Banožić. Gradonačelnik Šibenika Burić, župan Jelić i glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković informirali su ga o stanju na terenu i štetama.

- Službena naredba za evakuaciju ova dva naselja nije izdana, dapače zamolili smo sve punoljetne stanovnike i one koji se osjećaju sposobnima da ostanu blizu kuća i pomognu vatrogascima u spašavanju kuća, imovine i obrani mjesta od požara, kazao nam je Mileta, dodavši kako Stožer prati situaciju pa će na vrijeme i reagirati u svezi pomoći prema svima koji je budu trebali.

Dio maloljetnih osoba evakuirali su i zbrinuli Biličani, u čemu je pomogla i općina Bilice, a tako će se pomoći i svim drugima koji ne budu mogli ostati u svojim kućama, poručuje načelnik Stožera CZT koji je aktiviran danas popodne zbog razvoja situacije s vatrenom stihijom - kazao je Mileta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:15