MINISTAR ALADROVIĆ

‘Siguran sam da ću još surađivati s premijerom. DORH? Nisu me zvali, ali dokazat ću svoju nevinost‘

Postoji žal jer odlazim na ovaj način, no novim okolnostima koje je život donio morat ću se prilagoditi, dodao je

Josip Aladrović

 Damir Krajač/Cropix

Dok se u petak očekuje potvrda novih ministara u Saboru, oni bivši opraštaju se od ministarstava. Prvi put od otvaranja istrage ministar rada Josip Aladrović u intervjuu za RTL otkrio je planove za pravosudni proces koji ga čeka i je li politici rekao doviđenja ili zbogom.

Premijer je, kaže, izrazio zadovoljstvo njegovim radom, siguran je da će još u budućnosti surađivati s njim, smatra da su neistinite tvrdnje da mu Marin Piletić čuva mjesto u Vladi te da politici ne bi rekao konačno zbogom jer za tim nema potrebe.

Aladrović je izjavio i kako postoji žal jer odlazi na ovaj način, no novim okolnostima koje je život donio, kaže, morat će se prilagoditi. Ministar se, naime, našao pod istragom za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe na starom radnom mjestu. Na pitanje je li kriv za ono što mu se stavlja na teret, Aladrović je odgovorio:

"Jedan od razloga zašto napuštam Vladu je da u što kraćem vremenu dokažem svoju nevinost. Siguran sam da ću to učiniti i nadam se da će pravosudni sustav reagirati brzo, kao što smo reagirali i mi".

Osvrnuo se i na SMS poruke koje je navodno slao Ani Mandac te da u jednoj piše i "Lidija je rješena" te rekao kako će se braniti od optužbi.

"To ću ostaviti za organe koje će to zanimati, nisam imao poziva s njihove strane, kad me budu zvali, odazvat ću se i siguran sam da ću to riješiti u svoju korist", izjavio je bivši ministar za RTL.

Na pitanje je li se čuo s bivšim ministrom Horvatom, Aladrović je odgovorio da ne bi komentirao nikoga od kolega.

"Imao sam kvalitetan odnos i još imam sa svim kolegama u Vladi", rekao je.

Premijer Andrej Plenković u srijedu ga je ishvalio i praktički mu ostavio otvorena vrata za povratak u Vladu ukoliko mu se dokaže nevinost. Aladrović je otkrio planira li se vratiti u Vladu.

"Mislim da je u ovom trenutku prerano o tome", rekao je te dodao kako smatra da će Marin Piletić biti uspješan u obavljanju ministarske dužnosti.

"Mlad je gradonačelnik, ali iskusan političar, neko vrijeme smo u intenzivnom kontaktu. Vrlo je kvalitetno pristupio radu i siguran sam da će iskazati kvalitetne rezultate", izjavio je.

Na pitanje znači li to da još ne bi politici rekao zbogom, Aladrović kaže: "Pa... Život nas nauči na neočekivane stvari, tako da neću reći konačno zbogom - ali u ovom trenu ne razmišljam toliko dugoročno da bih razmišljao što ako".

Na ponovljeno pitanje znači li to da će se i vratiti u politiku nakon toga, rekao je da će ostati suzdržan. Osvrnuo se i na eventualni povratak u saborske klupe te izjavio da će o tome razmisliti kad se slegnu dojmovi.

Aladrović se u medijima spominjao kao mogući nasljednik premijera, stoga mu je postavljeno pitanje je li mu to stvorilo neprijatelje u stranci.

"Ne bih išao tako daleko, bilo je različitih spekulacija, mi kao HDZ smo kohezivna organizacija, svi članovi Vlade dolaze iz HDZ-a i sigurno ne mogu voditi medijske spekulacije u korelaciju s takvim događajima. U životu i prijatelje i neprijatelje dobivate s onime što radite... Ne želim se o tome izražavati", rekao je.

Na pitanje koliko će trajati proces u kojemu treba dokazati nevinost, Aladrović kaže kako se nada da će hrvatsko pravosuđe pokazati efikasnost i da će se sve završiti u kratkom roku.

"Siguran sam da ću dokazati vlastitu nevinost", rekao je.

Na pitanje planira li nakon toga povratak u politiku, Aladrović je odgovorio da će ostati suzdržan.

"Politici niti drugim djelovanjima ne želim reći zbogom jer za to nema potrebe", rekao je za RTL.

Na pitanje što će mu najviše nedostajati, Aladrović je odgovorio "muving te svakodnevno djelovanje i funkcioniranje s kolegama".

Rekao je i da je premijer prije nego što je otišao s ministarske pozicije izrazio zadovoljstvo njegovim radom.

"Siguran sam da ćemo u budućnosti surađivati", zaključio je Aladrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:31