KRIMINAL

Simović: Znam gdje je zakopana Simićeva glava, donesite laptop

„Ni ne sanjate što sve znam," nastavio je Simović, implicirajući da bi ako dobije status svjedoka suradnika bio spreman otkriti počinitelje ubojstava
 MUP

Miloš Simović, pripadnik „zemunskog klana”, izjavio je zamjeniku specijalnog tužitelja Jovici Jovanoviću i dvojici pripadnika MUP-a, koji su ga posjetili u zatvoru „Zabela”, da zna tko je ubio Slavka Ćuruviju, vlasnika novina „Dnevni telegraf” i „Evropljanin”, saznaje „ Politika” u izvorima bliskim vrhu MUP-a Srbije.

„Znam i gdje je glava Cvetka Simića. Samo mi donesite laptop sa Google pretraživačem za mape i dat ću vam točno mjesto gdje je zakopana,“ Miloš Simović rekao je tužitelju, govoreći o zločinu počinjenom kod jezera Jarun u Zagrebu, za koji suosumnjičen zajedno sa Sretkom Kalinićem.

„Ni ne sanjate što sve znam,“ nastavio je Simović, implicirajući da bi ako dobije status svjedoka suradnika bio spreman otkriti počinitelje ubojstava za koje istražitelji ni ne slute da bi ih mogao znati, doznaje "Politika."

Osim toga, Simović je potvrdio Kalinićevu tvrdnju da je da je odbjegli pripadnik "zemunskog klana" Milan Jurišić Jure ubijen, no navodno nema informacije o ubojstvu odbjeglog Ninoslava Konstantinovića.

Izvori Politike ističu da Simoviću nisu postavljena pitanja u vezi političke pozadine ubojstva Đinđića, ni sa pobunom "Crvenih beretki" u studenom 2002.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:20