NAJAVIO ŽALBU

ŠIMUNIĆEV ODVJETNIK ZA JUTARNJI 'Kaje li se Joe zbog pozdrava 'Za dom spremni'? To vam još ne smijem kazati...'

Argumente za žalbu neću otkriti. Mi idemo na pobjedu i to je sasvim jasno
 Damir Krajač / CROPIX

Josip Šimunić i njegov odvjetnik, njemački Hrvat Davor Prtenjača najavili su žalbu na Fifinu odluku o 10 utakmica zabrane nastupa za igrača Dinama, pa smo tim povodom razgovarali s njegovim njemačkim odvjetnikom Davorom Prtenjačom, koji je poznat i po tome što je branio desničarsku pop ikonu Marka Perkovića Thompsona kome je svojedobno bio zabranjen koncert u Stuttgartu zbog sličnih razloga zbog kojih je Fifa oštro kaznila nogometaša.

Najavili ste Žalbu na Fifinu odluku. Možete li navesti nekoliko osnovnih teza s kojima ćete pokušati srušiti njihovu kaznu?

- Idući tjedan moramo predati naše argumente, pa će sve medijske kuće dobiti naš dopis. O argumentima zbog postupka još ne želimo javno, ali o tome ćemo sigurno idući tjedan moći pričati.

U stalnom ste kontaktu s Josipom Šimunićem. Kako je on sve ovo podnio? Što ga je najviše pogodilo? To što neće igrati i što mu je time reprezentativna karijera završena ili to što neće moći biti niti na stadionima u Brazilu kad Hrvatska bude igrala?

- Gospodin Šimunić je borac i uvijek ide dalje. Sad samo razmišljamo o tome kako dobiti postupak.

Kaje li se sada Šimunić zbog tog poteza ili je ostao pri svome stavu da nije učinio ništa loše već da je pozdravom iskazivao ljubav prema domovini?

- Odgovor na to pitanje moći ćete vidjeti idući tjedan u našem dopisu sudu.

Rekli ste već javno da postoje sličnosti između slučaja Marka Perkovića Thompsona kome je bio zabranjen koncert u Stuttgartu i ovog Šimunićevog slučaja. Koje su tu sličnosti i hoćete li i na tome bazirati žalbu?

- Ima sličnosti, ali svaki postupak ima svoje zahtjeve. Ovaj predmet imat će svoje argumente, koje još nisu za hrvatsku javnost.

Kako komentirate najavu HNS da neće pokretati interni postupak protiv Šimunića i hoće li vam i oni pomagati kod pisanja žalbe?

- HNS je dobrodošao, ako želi pomoći. Ne želim se miješati u njihove odluke.

Odbije li se vaša žalba, hoćete li ići i dalje s pravnim postupkom prema Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei? Postoji li mogućnost da taj sud ublaži kaznu?

- Mi idemo na pobjedu, a o daljnjim koracima uvijek će odlučivati gospodin Šimunić.

Ako dođe to takve odluke biste li onda tražili odštetu budući da Šimunić neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

- Mi gospodinu Šimuniću stojimo na raspolaganju ako on to bude htio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:24