BIO U POSJETU RODBINI

SIN BIVŠEG GRADONAČELNIKA SLATINE KOJI JE NESTAO U ZADRU 'Pričao je da ima puno novca, možda ga je netko i zatočio!'

 Petar Žarković / EPH

Posjet zadarskom rodnom kraju, koji je na Cvjetnicu trebao biti radosno obiteljsko okupljanje i poseban doživljaj, za dugogodišnjeg profesora slatinske Srednje škole Marka Marulića, nekadašnjega gradonačelnika Slatine i istaknutog društvenog radnika Pavu Čačića, ali i njegovu obitelj, pretvorio se, nažalost, u neizvjesnost koja još uvijek traje, piše Slobodna Dalmacija.

Ni četiri dana nakon njegova nestanka, zadarska policija nema nikakve informacije o njemu. Nestanak 74-godišnjeg Čačića dogodio se u nedjelju 20. ožujka oko 18 sati, kad se udaljio iz stana u zadarskoj Ulici Roberta Frangeša Mihanovića 67 i otišao u nepoznatom smjeru.

Tomislav Čačić odlučio je svome vremešnom ocu omogućiti posjet rodnom kraju i susret s njegovim bratom, pa je s obitelji odvezao oca u Zadar, gdje su trebali provesti vikend. Kad se Pavo u nedjelju navečer nije pojavio, obitelj je sama krenula u potragu. Budući da ga nisu pronašli, obavijestili su policiju, a potom i vojsku, čelnike lokalne samouprave, medije.

- Čudno je što i nakon četiri dana nemamo nikakve informacije. Petsto plakata polijepljeno je po Zadru i teško je vjerovati da nitko nije vidio izgubljenog čovjeka i prijavio policiji. Pokušali smo analizirati kako se sve to dogodilo i utvrdili da je zabunom uzeo moju torbicu s dokumentima i ključevima umjesto svoje.

Ako se nije negdje smrznuo, postoji realna mogućnost i da ga je netko negdje zatočio. On je, naime, u svojoj bolesti znao pričati kako ima mnogo novca. Policija ni tu mogućnost ne isključuje, ali ne može djelovati dok se netko eventualno ne javi, kaže Pavin sin.

Tomislav je vrlo zadovoljan susretljivošću i suradnjom sa zadarskom policijom.

- Doista su korektni, jučer sam dobio informaciju da više od 30 policajaca pretražuje Diklo i Borik, da je tamo interventna policija i da "češlja" teren. Unatoč svemu, nadamo se najboljem.

Policija i dalje poziva građane koji eventualno posjeduju informacije o nestaloj osobi da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu broj 192.

- Od trenutka kad je prijavljen nestanak, naši policijski službenici pretražuju područje obale ispod Dikla, gdje je Čačić nestao, a isto tako i dio šumskog područja između ulica Roberta Frangeša Mihanovića i Puta Nina, dakle predio Žmirića, Mocira i Cerodola - rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:58