SRAMOTA

SIN HDZ-ovog SABORSKOG ZASTUPNIKA ŠOKIRAO JEZIVOM OBJAVOM Mladi Đakić gnjusnom porukom 'čestitao' pravoslavni Božić, a onda sve pobrisao

 
 Facebook

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, Ivan Đakić (22), šokirao je u ponedjeljak objavom na Facebooku. Na svom je profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama.

- Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić - napisao je uz fotografiju.

Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru.

- Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića ovako je ‘čestitao’ pravoslavnim vjernicima srpske nacionalnosti Božić. Ako to nije govor mržnje, onda ne znamo što je - napisali su i pozvali nadležne institucije da reagiraju.

Screenshot / Facebook

Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao, a premda je već iz screenshota jasno da je jeziva objava stajala na društvenoj mreži barem deset minuta, a vjerojatno i dulje dok je shvatio što je napravio, novinarima Indexa u telefonskom je razgovoru rekao nešto drugo. Rekao im je i da je fotografiju podijelio od prijatelja, no također je posve jasno da je objavu kreirao sam.

- Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić - rekao je za Index.

Jutarnji je stupio u kontakt s Josipom Đakićem, pitali smo ga što misli o sinovoj objavi, ali nije želio to komentirati, samo je rekao da se njegov sin već ispričao.

U večernjim satima se na Facebooku oglasio HDZ, koji je protiv Đakića juniora, njihova člana, najavio stegovne mjere.

- Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a, stoji u kratkom priopćenju.

Vlasnik hotela

Ivan Đakić inače je vlasnik hotela u Pitomači. Iza hotela stoji firma Đakić Thim d.o.o., a u službenim podacima kao vlasnik naveden je upravo Ivan Đakić. Uz mlađeg sina Josipa Đakića firmu zastupa i stariji sin Tomislav Đakić, koji je član Uprave. Tvrtka je lani prijavila prihod u visini od 449,2 tisuće kuna. Prema podacima s poslovnih servisa, prijavili su sedam zaposlenih, a prosječna plaća u neto iznosu bila je 1,8 tisuća kuna. Godinu su završili u gubitku od 89 tisuća kuna.

Obitelj Đakić bavi se turizmom, čini se, i na otoku Šolti, a sam Ivan Đakić podijelio je na svom profilu link na internetsku stranicu Apartmana Đakić putem koje se može rezervirati smještaj u njihovim apartmanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:34