2700 KN MJESEČNO

Sin predsjednika Milanovića među dobitnicima stipendija Grada Zagreba za izvrsnost

Marko Milanović uvjete zadovoljava budući da je odličan učenik, a k tome je i vrhunski sportaš - konkretno, vrlo se uspješno bavi hrvanjem

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Marko Milanović, sin predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, dobio je stipendiju grada Zagreba za izvrsnost.

Milanović, sada maturant Klasične gimnazije, nalazi se na 75. mjestu rang liste za dodjelu stipendije za izvrsnost Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023. Lista je utvrđena 20. siječnja ove godine.

Uvjet za dobivanje stipendije je da je učenik/ca završio prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom, a kriteriji za dodjelu su uspjeh u školovanju te izvannastavna i izvanškolska postignuća u prethodne dvije školske godine u jednom od nastavnih predmeta u području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Marko Milanović uvjete zadovoljava budući da je odličan učenik, a k tome je i vrhunski sportaš - konkretno, vrlo se uspješno bavi hrvanjem.

Stipendija iznosi 2.700,00 kuna neto, odnosno 358,35 eura i dodjeljuje se za trajanja statusa redovitog učenika za tekuću školsku godinu na 10 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu škole za koji je stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika stipendije.

U Povjerenstvu za dodjelu su: mr.sc. Lora Vidović, Petar Gregurić, mag. ing. mech., izv. prof. dr. sc. Ivica Smolić, izv. prof. dr. sc. Ana Previšić, prof.dr.sc. Goran Sergej Pristaš, dr. sc. Pavel Gregorić i dr.sc. Zrinka Ristić Dedić.

Jedan član Povjerenstva za dodjelu stipendija za Jutarnji je komentirao: - Ne vidim ništa zanimljivo u tome, mladić ima svjedodžbe s izvrsnim ocjenama tijekom cijelog obrazovanja i izvrsne sportske rezultate.

Na pitanje bi li mladić dobio stipendiju i uz dvije četvorke, odgovara:

- Da, dobio bi. Formula je takva da se gleda prosjek ocjena, a on bi i s dvije četvorke bio vrlo visok.

Podsjetimo, prošle godine Marku Milanoviću su nakon zaključivanja podignute dvije ocjene, i to nakon urgiranja njegove majke Sanje Musić Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 13:55