DIO DELEGACIJE

Sin zadarskog poduzetnika izvrijeđao novinare jer su pisali o njegovu provodu u New Yorku: ‘Možete mi cipele čistiti‘

Kasnije je poduzetnik Zvonimir Nižić zvao Slobodnu Dalmaciju i portal Zadarski.hr kako bi se ispričao u ime svoga sina, Mate Nižića

Provod zadarske delegacije u New Yorku

 Screenshot/YouTube

Zadarski lokalni čelnici i vodstvo zadarske Turističke zajednice proteklih dana službeno borave u New Yorku, ali na društvenim mrežama pojavljuju se snimke njihovih provoda koje su potaknule dodatna propitkivanja. Lokalni mediji pisali su kako zadarsku turističku ponudu u New Yorku predstavljaju gradonačelnik Branko Dukić i direktor zadarskog TZ-a Marijo Paleka, a ondje su i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, veleposlanik RH u SAD-u Pjer Šimunović te generalni konzul RH u New Yorku Nikica Kopačević.

No osim njih, ondje se pojavio i Mate Nižić, sin lokalnog poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, za kojeg lokalni mediji pitaju kako se našao među tom delegacijom, na što je Nižić na svom Instagram profilu vrijeđao novinare portala Zadar.hr koji su pisali upravo o njegovom putu u New York s čelnim ljudima Grada i TZ-a.

"Ove članke po Zadarskom.hr... Bravo... Možete mi samo cipele čistiti", jedna je od njegovih objava.

Međutim, u petak je, pak, dopisništvo Slobodne Dalmacije u Zadru i redakciju portala Zadarski.hr nazvao poduzetnik Zvonimir Nižić Grof, otac Mate Nižića. Tražio je izvršnog urednika Ivicu Nevešćanina kako bi se ispričao u ime svoga sina, Mate Nižića, koji ovih dana, u društvu gradonačelnika Dukića i direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke te još nekoliko Zadrana, boravi u New Yorku.

"Želim se ispričati u ime svoga sina zbog onoga što je o vama objavio na društvenim mrežama", rekao im je Zvonimir Nižić.

"Gospodinu Nižiću zahvalili smo se na pozivu i rekli kako nema potrebe da se ispričava u ime sina jer je njegov sin punoljetan i odgovoran za svoje postupke, no on je na isprici inzistirao jer mu sin trenutno nije tu, nego na putu", rekli su iz redakcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:22