NASTAVA ONLINE

SINDIKALIST MIHALINEC UPOZORIO NA PROBLEME Mnoge škole nemaju dovoljno jak signal za internet, čuvanje djece treba osigurati u mjesnim zajednicama

 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak se u pismu ministrici obrazovanja Blaženki Divjak usprotivio preporuci da se od zaraze koronavirusom djeca čuvaju u školskim ustanovama, već tvrdi da čuvanje djece treba osigurati u prostorijama mjesnih odbora.

Mihalinec u pismu navodi kako sindikat pozdravlja odluku Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, ali ne podupiru preporuku da se djeca čuvaju u školskim ustanovama, posebno u srednjim školama.

Predlažu, naime, da se o tome pobrine lokalna zajednica i osigura čuvanje djece u prostorijama mjesnih odbora, kao i da se svim nastavnicima omogući održavanje nastave putem virtualnih učionica od kuće ukoliko za to imaju uvjete.

"Naime, mnogi nastavnici na posao dolaze javnim prijevozom, te su tako u opasnosti zaraziti se i prenositi zarazu dalje na svoje kolege, obitelj i ostale građane. U mnogim školama nema dovoljno jakog signala za internet da bi svi nastavnici istovremeno održavali virtualnu nastavu, a i malo je prostorija u kojima postoji signal pa bi nastavnici bili primorani održavati virtualnu nastavu istovremeno u istoj prostoriji", ističe Mihalinec.

Naglašava kako je briga za zdravlje najvažnija, kako učenika, tako i svih školskim zaposlenika te njihovih obitelji.

"Nadam se da ćete uvažiti naše prijedloge, jer oni idu u smjeru brige za zdravlje, a istovremeno izražavaju spremnost za održavanje nastave u ovakvim izvanrednim situacijama", poručuje Mihalinec ministrici Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2022 15:09